Поділитись:

Директора підприємства на Волині підозрюють у привласненні 6,2 млн грн для будівництва військових казарм

Субота, 08 лютого 2020, 13:37

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру директору одного з підприємств Волинської області, у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у особливо великих розмірах та службовому підроблені, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Про це йдеться на відомчому сайті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства, яке виконувало будівельні роботи на замовлення Західного територіально квартирно-експлуатаційного управління, вносив недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт та заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму в понад понад 6,2 мільйони гривень. Підрядник умисно завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів під час зведення трьох будівель казарм поліпшеного планування, призначених для потреб військовослужбовців ЗСУ у Волинській області. Будівельні роботи на військових об'єктах проводились з порушенням проектної документації, зокрема, в замін щебеню фактично використовувались шлакові відходи, зменшувалась товщина фундаменту та стяжок, не здійснювалось належна гідроізоляція конструкцій. 

Наразі слідство встановлює також факти причетності військових службових осіб до розтрати бюджетних коштів, призначених для будівництва військових об’єктів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15:05
15 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
06 лютого 2024
27 січня 2024
18 січня 2024