Поділитись:

Мунварта з понеділка продовжить демонтаж на ринку у Луцьку (ЗАЯВА)

Субота, 08 лютого 2020, 10:12
Мунварта з понеділка продовжить демонтаж на ринку у Луцьку (ЗАЯВА)

У Департаменті муніципальної варти заяви, що у понеділок та вівторок, 10 та 11 лютого, продовжать демонтажні роботи. На цей раз зноситимуть паркан, який не є власністю підприємців, що торгують на ринку.

Про це йдеться в заяві, що її оприлюднили мунвартівці на своїй сторінці у Фейбсук.

Подаємо текст без змін:

"Повідомляємо, що 10 та 11 лютого 2020 року (понеділок та вівторок) департаментом муніципальної варти буде продовжено демонтаж паркану, що встановлено навколо ринку «Центральний» на виконання пункту 5 рішення Луцької міської ради від 29.01.2020 № 69/1 «Про припинення права постійного користування комунальному підприємству «Луцькі ринки» земельною ділянкою».

Дані заходи проводитимуться з метою вільного доступу до конструкцій осіб, які виявили бажання самостійно вивезти незаконно розміщені контейнери з території на Глушець, 1.

Одночасно повідомляємо, що вказаний паркан не є власністю суб‘єктів підприємницької діяльності або інших осіб, що здійснюють діяльність на території земельної ділянки за адресою вул.Глушець,1.

У зв’язку з цим департамент муніципальної варти Луцької міської ради офіційно звернувся до правоохоронних органів щодо необхідності забезпечення безперешкодного проведення демонтажу вищевказаної огорожі, недопущення нанесення травм працівникам департаменту муніципальної варти сторонніми особами та забезпечення дотримання порядку".

Мунварта з понеділка продовжить демонтаж на ринку у Луцьку (ЗАЯВА)

Нагадаємо, що у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". 

Зранку, 5 лютого, підприємці заблокували роботу міської ради, зірвали засідання виконавчого комітету та перекрили вулицю Богдана Хмельницького, спричинивши траснпортний "колапс". Після 6 годин "облоги", вони розблокували посадовців міськради та погодилися на зустріч з очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком 7 лютого.

6 лютого виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт заявив, що демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать, адже перенесення ринку підтримує більшість лучан. Своєю чергою очільниця департаменту мунварти Юлія Сиротинська зазначила, що демонтовувати контейнери будуть таким же способом, що й був. 

7 лютого відбулася зустріч підприємців з очільник ОДА Юрієм Погуляйком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів