На круїзному лайнері виявили коронавірус. На його борту 25 українців

Субота, 08 лютого 2020, 03:56

На круїзному лайнері в Японії, де раніше виявили коронавірус 2019 nCoV, перебувають 25 українців. Усі вони є членами екіпажу, повідомили в міністерстві закордонних справ.

"За попередньою інформацією, на борту лайнера перебуває 25 громадян України, які є членами екіпажу судна. Посольство України в Японії вживає оперативних заходів з метою перевірки зазначеної інформації та забезпечення належного консульського супроводу справи", – йдеться в заяві МЗС.

Раніше повідомлялося, що корабель, на борту якого перебували майже чотири тисячі осіб, буде два тижні стояти на карантині в акваторії Йокогами, передає ВВС.

Лайнер Diamond Princess вийшов з Йокогами 20 січня, пройшов по маршруту Кагосіма – Гонконг – Окінава і в понеділок повернувся назад. До цього кілька людей почали скаржитися на здоров'я, тому вирішили обстежити всіх, хто був на борту.

Як повідомило в середу міністерство охорони здоров'я Японії, у 10 людей медики виявили пневмонію, викликану новим коронавірусом.

За версією влади, вони могли заразитися від пасажира з Гонконгу.

За даними компанії-перевізника, 80-річний чоловік, який прилетів до Японії на літаку, був на борту Diamond Princess з 20-го по 25 січня. Коли він уже повернувся до Гонконгу, у нього виявили коронавірус.

Всіх пасажирів лайнера, у яких виявили вірус, госпіталізували в лікарню префектури Канагава.

Оператор Diamond Princess повідомляє, що з підтвердженим діагнозом госпіталізували трьох японців, трьох громадян Китаю, двох австралійців і по одному громадянинові США і Філіппін (члени екіпажу).

За даними японського телеканалу NHK, чотирьом хворим від 50 до 60 років, ще чотирьом від 60 до 70, одному – більше 70 і ще одному – за 80. Ніхто з них не перебуває у важкому стані, стверджує телеканал.

Загалом, за даними круїзної компанії, на борту Diamond Princess було 2 666 пасажирів і 1 045 членів екіпажу. Близько половини з них – громадяни Японії, але там також громадяни ще 56 країн.

Оператор підкреслює, що пасажирів, які перебувають на карантині, забезпечать усім необхідним – продуктами харчування, безкоштовним інтернетом і телефонним зв'язком.

Один з пасажирів публікує в Twitter фотографії і відео про те, що відбувається на лайнері.

Раніше в Японії вже виявили 20 випадків зараження коронавірусом 2019 nCoV. При цьому 17 людей, у яких виявили інфекцію, відвідували китайське місто Ухань, де й розпочалася епідемія.

Станом на ранок 5 лютого в Китаї виявили 24 363 випадки зараження 2019 nCoV, 490 людей померли, ще 23 260 людей – під підозрою на наявність вірусу.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах пневмонії надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: