Поділитись:

Україна і Німеччина домовилися про співпрацю в економічній сфері

Середа, 29 червня 2016, 08:55

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 28 червня, провів зустріч з міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, під час якої сторони обговорили співпрацю в економічній сфері.

Володимир Гройсман зазначив, що в Україні є 4,5 тисячі підприємств з німецьким капіталом. Також на теперішній час в Україні реалізується проектів німецької технічної допомоги на суму 600 млн євро, – повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр-міністр підкреслив, що "українська економіка демонструє невелике, але зростання". В Україні сформовано усе необхідне законодавство для боротьби з корупцією, що є важливим для німецького бізнесу. "Ми маємо усе необхідне для проведення реформ в Україні", – наголосив він.

Сторони домовилися активізувати роботу з реалізації проектів німецького бізнесу в Україні. З цією метою восени 2016 року в Києві будуть проведені міжурядові консультації зі сталого розвитку України.

Володимир Гройсман також зазначив, що пріоритетом має бути співробітництво двох країн і на місцевому рівні. "Ми провели децентралізацію, тому програми для взаємодії на місцевому рівні винятково важливі на сьогодні", – підкреслив він.

На початку 2017 року в Києві буде проведена конференція міст-партнерів за участю місцевих влад міст-партнерів України, Німеччини та Польщі.

Прем'єр-міністр та Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також обговорили питання реалізації проектів енергоефективності в Україні, зокрема створення і початку роботи Фонду енергоефективності.

"Наша мета – збільшувати видобуток газу в Україні та зменшувати споживання газу за рахунок енергозбереження", – заявив Володимир Гройсман.

Особливу увагу сторони приділили питанню залучення підтримки Німеччини до реформи митної служби України. Прем'єр-міністр зазначив, що в рамках реформи митниці передбачена її повна технічна модернізація. "Розраховуємо на технічну та експертну допомогу німецьких партнерів", – зазначив Володимир Гройсман.

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також зазначив, що цілком підтримує наміри уряду України щодо приватизації.

Герд Мюллер наголосив, що "важливо запустити процес, щоб економіка ФРН вкладала в економіку України".

"Найбільшим європейським проектом в економічній сфері на наступні 10 років має стати співробітництво ФРН та ЄС з Україною. Ми повністю погоджуємося і підписуємося під вашою урядовою програмою, – підкреслив Герд Мюллер. – Ми впевнені в такому підході, оскільки ваш Уряд надсилає в Європу правильні сигнали".

Німецька сторона також висловила готовність поділитися досвідом та надати практичну допомогу у вдосконаленні системи професійно-технічної освіти в Україні. Сторони домовилися підготувати окрему програму із залученням освітніх інституцій, бізнесових асоціацій та торгово-промислових палат двох країн.

Надрукувати
мітки:
коментарів