Поділитись:

Очільницю департаменту мунварти викликають на допит

П'ятниця, 07 лютого 2020, 21:10

Очільниці департаменту мунварти Луцької міськради Юлії Сиротинській вручили повістку про виклик для участі в слідчих діях.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно мені незаконно вручили працівники поліції повістку про виклик в участі в слідчих діях, в якості свідка", – йдеться в повідомленні.

За словами Сиротинської, працівник поліції силоміць взламував двері, застосував силу до діловода департаменту та в позаробочий час вдерся в приміщення департаменту. Окрім того, з її слів, поліцейський поводив себе агресивно, не представився, на вимогу пред'явити посвідчення зробив це лише з п'ятого разу, до того ж не дозволив переписати дані.

"Повістка належним чином не заповнена, з рядом помилок. Викликали слідчо-оперативну групу. Чекаю. P.S. Що буде далі?!", – написала Юлія Сиротинська.

Нагадаємо, що у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". 

Зранку, 5 лютого, підприємці заблокували роботу міської ради, зірвали засідання виконавчого комітету та перекрили вулицю Богдана Хмельницького, спричинивши траснпортний "колапс". Після 6 годин "облоги", вони розблокували посадовців міськради та погодилися на зустріч з очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком 7 лютого.

6 лютого виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт заявив, що демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать, адже перенесення ринку підтримує більшість лучан. Своєю чергою очільниця департаменту мунварти Юлія Сиротинська зазначила, що демонтовувати контейнери будуть таким же способом, що й був. 

7 лютого відбулася зустріч підприємців з очільник ОДА Юрієм Погуляйком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
13 березня 2024
09 березня 2024
18 січня 2024
28 грудня 2023
23 грудня 2023
21 грудня 2023
06 грудня 2023