Поділитись:

На Волині хочуть встановити пам'ятник воякам УНР

П'ятниця, 07 лютого 2020, 19:33

на фото – Валерій Куденчук

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук вніс на розгляд сесії проєкт рішення "Про зміни до Регіональної програми увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій на 2016-2020 роки".

Зокрема, він запропонував встановити пам’ятник загиблим воякам загону отамана Струка армії УНР у РОжищенському районі, – повідомяє пресслужба облрали. 

Питання розглянула постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму на своєму засіданні, що відбулося 6 лютого.

Юрій Поліщук повідомив, що йдеться про встановлення пам'ятника в с. Мильськ Рожищенського району на місці поховання 20 воїнів УНР, які загинули майже сто років тому в бою з червоними башкирівцями. Про встановлення пам'ятника поклопотався краєзнавець з Мильська Валерій Куденчук. Він стверджує, що попервах на місці захоронення воїнів УНР стояв дубовий хрест. Потім його демонтувала радянська влада. Могилу почали впорядковувати вже в часи незалежної України. До сторіччя битви на берегах Стохода, в якій загинули воїни загону Ілька Струка, хочуть поставити пам'ятник. У відповідній програмі пропонується закласти на це 150 тис. грн.

Постійна комісія підтримала пропозицію та рекомендувала до розгляду проєкт Юрія Поліщука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів