Із квітня пацієнти зі скеруваннями від лікарів можуть вільно обирати медзаклад

П'ятниця, 07 лютого 2020, 13:05

Реформа вторинної ланки буде складнішою, аніж первинки, адже тут залучено більше закладів та різнопланова допомога. Однак це ті кроки, через які пройшов весь світ.

Про це 7 лютого під час брифінгу повідомив керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Станом на 3 лютого контракти з Національної службою здоров’я України за усіма показниками готові понад 84% медичних закладів, які надають спецдопомогу на Волині.

Мар’яна Возниця, директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ, зазначає, що на Волині є 46 закладів, що мають працювати в нових умовах з 1 квітня.

В електронній системі охорони здоров’я зареєстровано близько 98% закладів, підключено до медичних інформаційних систем близько 98% закладів. Це потрібно для того, аби в подальшому НСЗУ могла фінансувати оплату медичних послуг вторинної ланки пацієнтам. Тому, підкреслюють медики, важливо, щоб пацієнти укладали декларації із сімейними лікарями, педіатрами, терапевтами. Це дозволить отримати комплекс безоплатних послуг з 1 квітня.

«Не ліжко, не коридор, не якесь приміщення, а пацієнт в центрі реформи. І куди піде пацієнт, а саме при наявності електронного скерування пацієнт може вільно обирати заклад, де він планує отримати спеціалізовану медичну допомогу, саме туди оплатить послугу НЗСУ», - пояснює Мар’яна Возниця.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ МЕДИЧНУ РЕФОРМУ ТУТ: 10 пласких питань про реформу медицини 2020

ЧИТАТИ ТАКОЖ: