Поділитись:

Підприємці з ринку не відкидають можливість проведення референдуму в Луцьку

П'ятниця, 07 лютого 2020, 09:14
Підприємці з ринку не відкидають можливість проведення референдуму в Луцьку

Підприємці з Центрального ринку припускають ініціювання проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення діяльності міської ради, якщо їхні права не будуть захищенні.

Про це йшлося 7 лютого під час зустрічі підприємців з головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком.

Нагадаємо, що у ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки. Підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". 

Зранку, 5 лютого, підприємці заблокували роботу міської ради, зірвали засідання виконавчого комітету та перекрили вулицю Богдана Хмельницького, спричинивши траснпортний "колапс". Після 6 годин "облоги", вони розблокували посадовців міськради та погодилися на зустріч з очільником Волинської ОДА Юрієм Погуляйком 7 лютого.

«Ми вважаємо, що, окрім порушення закону, – це порушення Конституції», – зазначив голова ГО «Бізнес Волинь» Ігор Дильов.

Він назвав демонтаж актом залякування.

«Назвати це демонтажем можна лише у кошмарному сні», – зауважив Дильов.

У зверненні до голови облдержадміністрації від підприємців йдеться, що у зв’язку з подіями, які відбулися вночі, вони просять захисту прав і вважають, що Луцька міська рада своїм діями грубо порушила права громадян. Кажуть, що підприємці залякані та понесли тілесні ушкодження та втрату майна. Вони вимагають доповісти про ситуацію президенту і вважають, що потерпілі мають право на відшкодування збитків. Підприємці вимагають видати розпорядження щодо встановлення всіх осіб, які постраждали, перевірити законність демонтажу та об’єктивність і неупередженість розслідування подій уночі. У разі неврегулювання будуть вимушені ініціювати проведення місцевого референдуму щодо функціонування міської ради.

Своєю чергою Юрій Погуляйко зауважив, що законність дій та правову оцінку подій дадуть правоохоронні органи і додав, що поки що поліція зупинила будь-які дії на ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів