Поділитись:

Розповіли, як волинські поліцейські собаки розшукують наркотики

Четвер, 06 лютого 2020, 11:22
Розповіли, як волинські поліцейські собаки розшукують наркотики

Начальник кінологічного центру ГУНП у Волинській області Андрій Таранович розповів, як кінологи навчають собаку винюхувати наркотики.

Про це він розповів у інтерв’ю «Конкуренту».

«Насправді собака не розуміє, що це наркотики. Немає значення, на що її вчити шукати. У нас є замінники, імітатори вибухових і наркотичних речовин. Собака ж не розуміє, що таке амфетамін чи марихуана, їй немає значення. Починається все як і навчання «на послух». Іншими словами – даєш їй понюхати, кладеш – і вона знаходить. Її заохочує запах. Це може бути і кава, але для чого Нацполіції шукати каву?», – розповів Андрій Таранович.

Також додав, що так поступово розвивається рефлекс, і в будь-якому випадку собака заохочується. Собака знає, що цей запах, який залишається в її пам’яті, треба знайти.

«Також собака не розуміє, що таке пістолет чи автомат. Просто ми привчаємо її до запаху пороху, гільзи або запаху ствола після пострілу. Також вчимо на запах тротилу і мастила для чищення зброї. Якщо зброя чищена, то буде запах мастила, якщо не чищена – лишається запах пороху», – уточнив головний кінолог Волині.

Читати інтерв’ю повністю можна ТУТ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів