Яким може бути пам'ятний комплекс "Волинь – земля Героїв" у Луцьку

Вівторок, 28 червня 2016, 09:31

Благодійна організація "Меценати для солдата" оприлюднила концепцію пам'ятного комплексу "Волинь – земля Героїв".

Проект брав участь у конкурсі громадських ініціатив, але не набрав необхідної кількості голосів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКІ ПРОЕКТИ ЛУЧАН РЕАЛІЗУЮТЬ ЗА МІСЬКІ ГРОШІ

Однак, як повідомили активісти у Facebook, отримавши розумінням міського голови Миколи Романюка та узгодивши деталі із заступниками Сергієм Григоренком і Юрієм Моклицею, відкорегований відповідно до концепції центрального парку пам'ятний комплекс новітньої історії "Волинь – земля Героїв" подали на розгляд міської ради.

Відповідно до концепції, територія пам'ятного комплексу буде поділена на три мікрозони:

1.Зона пам'яті.
Художня металева стела з об'ємними голубами, що здіймаються у небо, та місцем для лампадок символізуватиме надію на мир та віру в тих, що боронять нашу землю від агресора. У підніжжі навколо стели – металевий український вінок, що символізуватиме теплі обійми матерів та дітей, які щодня чекають своїх рідних чоловіків живими з фронту, а особливо вінок символізуватиме обійми пам'яті усього українського народу для тих, хто уже ніколи не повернеться додому. Навколо стели планується монтаж декількох інформаційних щитів з хронологією ключових новітніх подій України, що надасть зоні пам'яті додаткового інформаційно-виховного аспекту.

2.Зона відпочинку
Реконструйована альтанка з художніми елементами, зелені насадження, лави, художні ліхтарі, що через специфічні художні елементи видаватимуть світло у вигляді тризуба, слугуватимуть додатковим місцем проведення часу для лучан та туристів, символізуючи їхнє перебування на терені комплексу, як небайдужість до подвигів бійців, що перебувають у зоні АТО, та пам'ять про полеглих у зоні АТО.

3. Фотозона
Услід за сучасними тенденціями щодо вагомості онлайн-ресурсів пам'ятний комплекс оснащений патріотичною фотозоною, на меті якої є створення художнього сучасного осередку патріотизму. Шляхом фотознімків відбуватиметься популяризація комплексу в онлайн-мережі з відповідним хештегом. Основний акцент фотозони – художня металева стела з етносимволом українського народу – маками та металеві силуети бійців із сім'ями, що означатимуть безапеляційну вагомість сучасних Героїв у культурі та відпочинку громади.

Питання щодо пам'ятного комплексу вирішуватимуть 30 червня на сесії міської ради.