Поділитись:

Хто і скільки може заробити в Польщі

Середа, 05 лютого 2020, 19:00
Хто і скільки може заробити в Польщі

На роботі в Польщі однаково платять і українцям, і полякам.

Про це розповів в інтерв'ю ІА "ВолиньPost" Євген Кириченко – успішний бізнесмен родом із Херсона, власник польської компанії з аутстафінгу, експерт з міжнародного працевлаштування. 

"Поляки запросили українців до себе на роботу не для того, щоб зекономити на робочій силі, а через те, що в країні немає своєї робочої сили. Два мільйони поляків виїхали 10 років тому в Європу, тобто звільнилося два мільйони робочих місць. Заробітна плата, яку гарантує наша компанія за найбільш низькокваліфіковану роботу, – 12,70 злотих за годину (на руки). Ми оплачуємо всі податки, проживання. На деяких вакансіях з цих грошей працівник платить за комунальні послуги", – розповів він. 

Як пояснив Кириченко, топова вакансія – зварювальник. Вони заробляють до 35 злотих нетто за годину.

"Тому я завжди закликаю українців йти навчатися певній професії (у Польщі є спеціальні курси), адже якщо вони мають кваліфікацію, заробітна плата росте в рази", – зауважив він. 

Бізнесмен розровів, що в Польщі можна відкласти гроші з зарплати на звичайній роботі і піти вчитися. Проте багато людей шкодують витрачати на це кошти, мовляв, як це я буду платити за навчання, якщо навіть в Україні отримував стипендію.

"Маю чудові приклади успіху. Приблизно 5 років тому працівник Михайло з маленького містечка під Львовом приїхав у Польщу, попрацював на фабриці і єдиний з багатьох його колег виявив бажання опанувати новий фах. Опісля його влаштували на суднобудівний завод зварювальником і він тиждень працював безкоштовно, бо спочатку нічого не виходило. Проте потім діло пішло. Тепер Михайло оформив приватну діяльність і не працює менш ніж за 50 злотих за годину", – зазначив Євген Кириченко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів