Поділитись:

Все, що варто знати про "Лего"*

Середа, 05 лютого 2020, 15:32
Все, що варто знати про «Лего»*

Конструктор "Лего" – іграшка, знайома кожному: як і дорослому, так і дитині. Перший набір з кольорових кубиків вийшов у світ в 1932 році і швидко став всесвітньо популярним. Засновником найвідомішої компанії розвиваючих іграшок став Оле Кірк Крістіансен – талановитий проєктувальник, який поставив собі за мету виготовити одночасно цікаве і корисне для малюків. Сьогодні данський бренд "Lego" є найбільшим монополістом та лідером з виробництва та продажу конструкторів на планеті. Крім сотень наборів з кубиків, компанія також випускає тематичні фільми і комп'ютерні ігри з впізнаваними героями своїх колекцій і навіть побудувала сім парків розваг "Лего"! Один з них – Legoland – повністю зібраний з конструктора, що дійсно вражає.

Все, що варто знати про «Лего»*

Чим така хороша продукція "Lego"?

Для виготовлення конструкторів "Лего" використовується пластик, який не викликає алергічних реакцій і подразнень, що підтверджено сертифікатом EN 71. Матеріал відрізняється стійкістю до ударів, подряпин і пошкоджень, при цьому він абсолютно безпечний, навіть для найменших будівельників. Деталі іграшок легко миються в звичайній воді, не вбирають забруднення, тому їх можна брати зі собою для ігор в поїздках, на вулиці, в дитячому садку. Малюк може кидати кубики, змішувати, пробувати на зуб, при цьому ні йому, ні конструктору нічого не загрожує.

У 1949 році проектувальники "Lego" придумали універсальний блок, який ліг в основу всіх наступних наборів. Запатентована цеглинка особливої форми з'єднується з іншими елементами за допомогою заокруглених шипів. Який конструктор ви не купили б, можна не сумніватися, що його деталі будуть сумісні з елементами попередніх наборів. Завдяки цьому іграшки "Лего" ніколи не набридають і не відправляються припадати пилом в ящик з іграшками: щойно в руках малюка з'являється нова колекція, він може дістати вже набридлі фігурки і поєднати їх з новими, створивши власний всесвіт. 

Крім спеціальних цеглинок, в конструкторах "Лего" трапляються мініфігурки звірів і птахів, ляльки, машинки, деталі інтер'єру і багато іншого. З їх допомогою можна збудувати будинок для сім'ї з домашніми тваринами чи салон краси, зібрати гараж з вантажними автомобілями або міжгалактичний корабель. Всі деталі фарбуються спеціальним харчовим барвником на натуральній основі, абсолютно не шкідливим для дитини. Інженери данського бренду вимогливо ставляться до якості своєї продукції, тому всі персонажі та іграшки дивують реалістичністю, чітким промальовуванням ліній і відсутністю неприємного запаху пластмаси.

Іграшки "Lego" виготовляються з урахуванням вікових особливостей дитини. Для найменших придумані конструктори серії "Дупло", які збираються з великих елементів. Їх неможливо випадково вдихнути або проковтнути, що особливо важливо для дво- чи трирічних малюків, які бувають необережні під час ігор. Знайдуться в каталозі датської компанії і колекції для підлітків: наприклад, освітня серія Education або лінійка програмованої робототехніки Mindstorms. 

Кожен набір отримує відповідне вікове маркування, щоб батьки могли безпомилково вибрати цікаву для дитини іграшку. Залежно від неї, конструктор може розвивати дрібну моторику і вчити дитину розбиратися в кольорах та нових пам'ятниках архітектури, основах будівництва, сприяти зміцненню фантазії і логічного мислення – словом, розвивати в дитині саме ті здібності, які повинні бути освоєні на цьому віковому етапі.

Що стосується ціни на "Лего", вона трохи вища, ніж у конструкторів інших брендів, але це більш ніж виправдано преміальною якістю деталей, великим вибором конструкторів та їхньою безпечністю. Ви платите не за бренд – ви платите за всебічний розвиток і цікаве проведення часу свого малюка без небезпеки для здоров'я.

Все, що варто знати про «Лего»*

Модельний ряд конструкторів "Лего"

Данська компанія випускає 40+ колекцій для дітей від 2-х до 12-ти років. Найбільшою популярністю користуються наступні лінійки:

  • "Duplo" з великими деталями і барвистим забарвленням для наймолодших;
  • "Star Wars", створена за мотивами однойменної культової кіносаги "Зоряні війни”;
  • "Disney" з локаціями і персонажами з відомих діснеївських мультфільмів;
  • "Classic" з базовими фігурками, за допомогою яких малюк самостійно придумує сюжетну лінію;
  • "Technic", присвячена всіляким машинам, кораблям, сільськогосподарському транспорту та іншій техніці;
  • "Architecture", кожен з наборів якої перетворюється на певний архітектурний пам'ятник;
  • "City" для знайомства дитини з життям великого міста: будівлями, професіями, міським транспортом.

Всі найцікавіші конструктори "Лего" представлені на сайті магазину "Алло". Тут ви знайдете оригінальні набори данського бренду за приємними цінами. Поспішайте порадувати малюка захопливою і корисною іграшкою вже сьогодні!

Надрукувати
мітки:
коментарів