Поділитись:

"Комфортно", – волинський депутат розповів про зарплати обранців

Середа, 05 лютого 2020, 16:30
«Комфортно», – волинський депутат розповів про зарплати обранців

Народний депутат із Волині Ігор Гузь розповів, що нині зарплата народних обранців становить 38-39 тисяч гривень. Цього, на думку Гузя, для життя вистачає.

Про це йдеться в інтерв’ю для Інформаційного агентства «Волинські новини».

«Ексміністр Павло Розенко опублікував, що йому стало відомо, нібито зарплата народного депутата сягає 100 тисяч. Але це не відповідає дійсності, це брехня. Зарплата депутата у зв’язку з індексацією підвищилася на 3 тисячі. Станом на сьогодні заробітна плата сягає 38-39 тисяч, залежно від комітету, в якому працює депутат, та інших показників. Я вважаю, що це цілком нормальна зарплата, я її не знижував і не підвищував би», – зауважив Ігор Гузь.

Він додав, що є ще така ж сама сума на виконання депутатських обов’язків. Якщо депутат немісцевий, то йому оплачують проживання: або в готелі, або орендовану квартиру. Окрема сума передбачена на оплату праці помічників. Ще є невелика сума на проїзд.

«Тому загалом за таких умов можна комфортно і якісно працювати. І станом на сьогодні вважаю абсолютно недоречним піднімати питання про збільшення зарплати. Хоча, коли я починав роботу в минулому скликанні, моя перша зарплата становила 4600 гривень. От така зарплата – це справді прямий шлях до корупції», – поділився думками нардеп.

А ось зарплати керівників «Нафтогазу», «Укрзалізниці» чи «Укрпошти» він назвав «нонсенсом», адже, для прикладу, у керівника «Укрпошти» зарплатня удвічі більша, ніж у президента США Дональда Трампа.

«Я, до речі, розділяю, якщо ти керуєш великою корпорацією, то у тебе має бути більша зарплата, ніж у нардепа чи президента. Дивує і обурює також історія з преміями в «Нафтогазі». Я розумію, що це 1% від суми, яку виграли в Стокгольмському суді, але це 800 мільйонів гривень на двох. Я розумію 10 чи 20 мільйонів, але не 800! Та за ці гроші можна десять дитсадків побудувати!», – додав нардеп.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів