Поділитись:

На Волині півтисячі підприємств платять зарплату менше "мінімалки": Гройсмана просять розібратися

Понеділок, 27 червня 2016, 14:56
На Волині півтисячі підприємств платять зарплату менше

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням надати дозвіл проводити перевірки на підприємствах, де зарплата менша за мінімальну.

Про це повідомляє власкор "Вголос".

У листі сказано про те, що на Волині налічують 560 підприємств, установ та організацій, які платять своїм працівникам меншу від прожиткового мінімуму заробітну плату.

"Враховуючи важливість питань легалізації зайнятості, підвищення рівня заробітної плати, збільшення обсягу надходжень до Пенсійного фонду України та з метою перевірки правомірності виплати заробітної плати найманим працівникам у вказаних розмірах, виявлення тіньових оборотів та відповідно забезпечення надходжень до бюджету податків та зборів, вважаю, що стосовно вказаних суб'єктів господарювання необхідно вживати контрольно-перевірочних заходів", – зазначив Володимир Гунчик.

Тож очільник Волині просить у Володимира Гройсмана погодити перевірку юридичних осіб, які виплачують заробітну плату меншу від мінімально встановленого законодавством розміру.

Надрукувати
мітки:
коментарів