Який вигляд має Старий ринок після примусового демонтажу (фото)

Середа, 05 лютого 2020, 09:22

У ніч на 5 лютого, відповідно до рішення Луцькради, співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Проте протестувальники перекрили рух спецтехніки

Нагадаємо: підприємцям давали час до 3-го лютого самостійно й добровільно демонтувати свої кіоски. І попереджали, якщо вони цього не зроблять, то споруди та конструкції класифікуватимуться як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди – як самовільне захоплення землі, що передбачає "кримінал". Відтак демонтуватимуть кіоски муніципали. 

Зранку 5 лютого на місці працюють поліцейські. Візуально видно пошкоджений один контейнер переднього ряду ринку біля дороги. Тут зібралося кілька десятків людей. Частина товару розкидана на дорозі. Також є одна одиниця спецтехніки. Загалом біля Центрального ринку мирно. 

До слова, щодо нічних перипетій на ринку слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах). 

Частину Старого ринку у Луцьку мали демонтувати ще в понеділок, 3 лютого. Проте цьому завадили підприємці, які чергували на території всю ніч.  Терторію Старого ринку підприємці забарикадували  автомобілями. Кажуть, з рішенням Луцькради не згідні і захищатимуть своє майно. 

Комунальному підприємству “Луцькі ринки” припинили право користування земельною ділянкою, на якій розміщено Центральний ринок. Територію ринку планують звільнити від металевих конструкцій до 3-го лютого, щоб потім провести реконструкцію площі перед замком Любарта. Якщо ж підприємці самостійно цього не зроблять, за демонтаж візьмуться муніципали. 

До слова, вже затвердили склад робочої групи з перенесення ринку "Центральний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: