Поділитись:

Перенесення Старого ринку в Луцьку: поліція відкрила кримінал

Середа, 05 лютого 2020, 08:35
Перенесення Старого ринку в Луцьку: поліція відкрила кримінал

Поліція наразі встановила, що демонтаж контейнерів та кіосків на Старому ринку відбувався згідно з рішенням міської ради. 

У вівторок, 4 лютого, близько 23:00 години на лінію "102" служби поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкоджують торговельні контейнери та зносять ринок. На місце події прибули екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група, керівництво поліції області та міста. Попередньо встановлено, що на виконання рішення Луцької міської ради співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Під час цього було пошкоджено декілька торговельних кіосків. Протестувальники перекрили рух спецтехніки, відтак демонтаж торговельних кіосків зупинили, – інформують у поліції Волині. 

Троє осіб звернулися за допомогою до медиків, один з них є співробітником муніципальної варти. Слідчі перевіряють обставини отримання тілесних ушкоджень учасниками події для належної правової кваліфікації. На місці працюють поліцейські, котрі забезпечують правопорядок. Рух транспорту по вулиці Глушець був частково обмежений поліцією. 

Слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах). Воно перебуває під особистим контролем начальника Головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги.

Нагадаємо, у понеділок, 3 лютого, частину Старого ринку у Луцьку мали демонтувати. Проте цьому завадили підприємці, які чергували на території всю ніч.  Уздовж торгових точок люди поставили автомобілі. Кажуть, з рішенням Луцькради не згідні і захищатимуть своє майно. 

Нагадаємо: комунальному підприємству “Луцькі ринки” припинили право користування земельною ділянкою, на якій розміщено Центральний ринок. Територію ринку планують звільнити від металевих конструкцій до 3-го лютого, щоб потім провести реконструкцію площі перед замком Любарта. Якщо ж підприємці самостійно цього не зроблять, за демонтаж візьмуться муніципали. 

До слова, вже затвердили склад робочої групи з перенесення ринку "Центральний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів