Поділитись:

У Рожищі поставили контейнер для вживаних речей (фото)

Середа, 05 лютого 2020, 05:35

У Рожищі встановили контейнер для вживаних речей. Він з'явився біля автобусної зупинки, поблизу відділення «Укрпошти» у вівторок, 4 лютого.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Соціальний контейнер стоїть в зоні відеоспостереження, аби убезпечити його від можливих проявів вандалізму.

«Ідея встановити в місті соціальний контейнер виникла уже давно. Він виготовлений у Львові на замовлення Рожищенської міської ради. Сам ящик вартує 15 тис. грн, а інформаційні наліпки – майже 300 грн. У багатьох містах використовують таку практику, вона працює та приносить людям користь. Сподіваюсь, так буде й у нас, а рожищани завзято та енергійно віднесуться до цієї ідеї й контейнер наповнюватиметься речами, що не потрібні їхнім власникам, але стануть в нагоді іншим. Також є надія на те, що люди не зловживатимуть контейнером, не зноситимуть туди те, що кілька десятків років лежало на горищі та немає вигляду. Наголошую, це соціальний ящик, який має принести користь! Краще менше речей, але таких, щоб, наприклад, дитина, яка буде їх носити, не відчувала дискомфорту», – каже Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук.

Необхідними речами для потребуючих можуть бути: пара чистого взуття, одяг, ковдри, подушки, сумки, чиста постільна білизна чи текстиль. Речі мають бути гарно, компактно складені та запаковані в пакети, чи поліетиленові мішки.

Контейнер для збору речей облаштований таким чином, що речі всередину вкинути легко, а от витягти їх зможуть тільки відповідальні за це особи, скориставшись спеціальним ключем. Потім речі будуть сортувати й роздавати тим, хто цього потребує. З якою періодичністю забиратимуть речі з контейнера – поки не відомо, оскільки це залежить від швидкості наповнення.

«Партнерами в даній справі є громада греко-католиків на чолі з отцем Сергієм Василівим, який взявся відповідати за відсортовування та, безпосередньо, видачу речей людям. Це все буде безкоштовно. Хочу зауважити, що нині майже всі заклади типу дитячих будинків, інтернатів, будинків престарілих мають речей з надлишком. Одягу багато, така кількість просто непотрібна, тому ми обрали такий формат: розвішуватимемо все на вішаки, щоб кожен міг прийти, подивитися, приміряти та обрати річ до вподоби. Зараз визначаємося з місцем, де буде проводитися складування й видача одягу. Інформацію де саме та контакти осіб, які відповідатимуть за речі, повідомимо найближчим часом», – каже В’ячеслав Поліщук.

За словами міського голови, перший соціальний контейнер – експериментальний. Якщо він буде мати попит у рожищан та жителів району, то в місті їх встановлять ще декілька штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів