Поділитись:

На Волині "застукали" рибалок-браконьєрів (фото)

Вівторок, 04 лютого 2020, 13:01

За тиждень на Волині викрили 14 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 27 січня по 3 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, склали п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, зокрема сім одиниць заборонених знарядь лову.

«У порущників вилучено чотири од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 255 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

1 лютого на оз. Оріхове поблизу с. Сильне рибпатруль виявив двох місцевих жителів, які ловили рибу забороненими знаряддями – трьома риболовецькими сітками. 

На осіб склали два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів