Поділитись:

Присвоєння загиблим воїнам звань почесних волинян відтермінують

Понеділок, 03 лютого 2020, 15:04

Питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно) на найближчій сесії розглядатися не буде.

Про це заявила голова обласної ради Ірина Вахович, – інформує пресслужба облради. 

Нагадаємо: 28 чергова сесія обласної ради скликана на 12 лютого. У проєкті порядку денного пропонувалося розглянути проєкт рішення Про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно), в якому передбачено удостоїти найвищою нагородою області дев'ятьох ГероївПопередньо голова обласної ради була ініціатором внесення змін до положення про звання «Почесний громадянин Волині». 

У документі передбачили, що присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» проводиться за рішенням обласної ради на підставі подання голови обласної ради не тільки до Дня Незалежності України, а й до інших державних свят у разі присвоєння цього звання посмертно. Так само немає обмежень в кількості лауретів звання у випадку, якщо воно присвоюється посмертно.

Наразі в обласній раді є відповідні клопотання та документи на присвоєння звання дев'ятьом людям, тому був підготовлений проєкт рішення щодо них.

Пізніше до головної представницької влади звернулася громадська організація «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО», яку у Волинській області очолює Катерина Свищ. У зверненні до облради громадська організація просить обласну раду привоїти звання «Почесний громадянин Волині» усім Героям одночасно і приурочити цю подію до одного з великих державних свят.

Голова обласної ради Ірина Вахович погодилася з аргументами родичів загиблих атовців та Героїв Небесної сотні, тому питання буде зняте з порядку денного 28 чергової сесії.

«Коли ж будуть готові всі клопотання і документи ми обов'язково повернемося до цього питання. Наш святий обов'язок - гідно вшанувати пам'ять волинян, які ціною свого життя відстоювали мир на нашій українській землі», – наголосила голова облради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023
16 листопада 2023
09:44