Поділитись:

Волинь очікує спеціальні тести для діагностики коронавірусу

Понеділок, 03 лютого 2020, 14:35
Волинь очікує спеціальні тести для діагностики коронавірусу

Волинська обласна інфекційна лікарня готова приймати пацієнтів із коронавірусом. 

Для цього є чотири спеціально обладнаних бокси. Також лікарня забезпечена респіраторами, одноразовими халатами, протичумними костюмами. А наступного тижня в область завезуть спеціальні тест-системи для діагностики. Про це повідомив директор медустанови Руслан Морочковський на брифінгу, – інформує Волинський обласний центр громадського здоров'я. 

Директор Волинського центру громадського здоров’я Сергій Новосад зазначив, що спалахи коронавірусу траплялися і раніше. Зокрема, в Китаї у 2002-2003-му роках та у Саудівській Аравії в 2012-13-му роках. Щоразу розпочиналася розробка вакцини, однак, у зв’язку зі згасанням спалахів, її клінічні випробування не були завершені. Тому специфічної профілактики коронавірусу поки не існує. Актуальними залишаються заходи гігієни: часте миття рук, уникнення контактів із хворими людьми і дикими тваринами. Також рекомендована ретельна термічна обробка продуктів тваринного походження.

На сьогодні лабораторно підтверджено близько 15 тисяч випадків захворювання на коронавірус, з них 305 – летальних (близько 2 %), що є доволі високим показником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів