Поділитись:

Як приготувати голубці?*

Понеділок, 03 лютого 2020, 11:50
Як приготувати голубці?*

Напевно, жодне традиційне українське застілля не обходиться без апетитних голубців. Ця страва користується широкою популярністю в різних регіонах нашої країни. Існує безліч рецептів приготування голубців – від класичного і до вегетаріанського. Готувати таку страву досить не просто. Але якщо знати деякі тонкощі та секрети цього процесу – то страва виходить надзвичайно смачною!

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати голубці за класичним рецептом. Якщо ви ніколи не робили цього раніше, то багато корисної інформації про приготування голубців знайдете тут https://blog.comfy.ua/ua/yak-prigotuvati-golubci-pokrokovijj-recept_a0-315/. Нумо спробуймо розібратися, як приготувати звичайні голубці з рисом та фаршем.

Готуємо капусту для голубців

Запорукою смачних голубців є правильно приготована капуста. Це добре знає кожна господиня, яка вже готувала голубці. Краще всього готувати голубці з молодої капусти. Але якщо такої не має то можна використовувати ту, яка доступна в продажі.

Добре помийте капусту під проточною водою. Зніміть кілька верхніх листків і викиньте, вони більше не знадобляться. Відділіть листя від качана та опустіть його у киплячу воду. Листя потрібно тримати у такій воді до моменту, поки воно не буде м’яким та пластичним.

Поки готується листя, потрібно зробити зажарку. Для цього на сковорідці підсмажте мілко накришену цибулю.

А що всередині?

Всередину класичних голубців загортають відварений рис з фаршем. Як готується така начинка? Тут усе дуже просто. Рис потрібно відварити до напівготовності. М’ясо пропустіть через м’ясорубку. Змішайте відварений рис з фаршем та додайте попередньо приготовлену засмажку. У готову суміш за необхідності можна додати яйце. Готовий фарш обов’язково посоліть та поперчіть.

Далі фарш можна починати загортати його у листя капусти. Це досить не простий процес, який потребує практики та терпіння, та якщо зробити голубці кілька разів – ви зможете легко освоїти це заняття!

Далі потрібно покласти голубці у каструлю та залити соусом з томату та сметани. Можна додати у соус частину засмажки, яка додається до фаршу. Тут усе індивідуально. Довівши голубці до кипіння, готуйте таку страву до готовності на невеликому вогні. Вони повинні тушкуватися орієнтовно протягом години. Подають готові голубці зі сметаною. Дехто полюбляє їсти голубці з вершками. Іноді таку страву подають з кефіром.

Надрукувати
мітки:
коментарів