Поділитись:

Після скандалу з російським серіалом Ukraїner пропонує перевізникам свої відео

Неділя, 02 лютого 2020, 18:10
Після скандалу з російським серіалом Ukraїner пропонує перевізникам свої відео

Команда Ukraїner готова безплатно надати перевізникам понад 30 годин відео з різних куточків України, що розповідають історії жителів країни, зафіксовані національні свята у різних регіонах, серію "Амбасадори" з відомими українцями, що показують свої рідні міста, серію коротких відео про різноманітні куточки України тощо. 

Така пропозиція з’явилася в творців проєкту після скандалу в автобусі, де волонтерка, дівчина полеглого на Сході волинянина, попросила водія вимкнути російський серіал. 

"Може ви водій і хочете показувати відео Ukraїner у власному автобусі? Або ви власник компанії-перевізника, або її працівник, відповідальний за такі рішення? Ви звичайний пасажир, що хоче записати весь наш контент на флешку і запропонувати водію змінити плейлист з піратського на ліцензійний? Просто заповніть цю форму: https://forms.gle/Y5pquPyDvGU9UaNx6", – йдеться у повідомленні. 

Команда обіцяє після заповнення форми за тиждень підготувати усі відео для можливості запису на флешку і перегляду у транспортному засобі. 

Нагадаємо: Ярина Чорногуз, дівчина полеглого на Сході Миколи Сорочука поверталася із похорону коханого до Києва, попросила вимкнути російський серіал в автобусі. Проте водії відмовилися, не допомогли й дзвінки керівництва, відтак Ярина разом із подругою вийшла з автобуса. До слова, після публікації цієї історії у Києві зібралися активісти на підтримку дівчат, а перевізник одразу відреагував на ситуацію. Згодом компанія Winew/Bus Trans вибачилася за прикрий випадок і пообіцяла звільнити водіїв.  Своєю чергою депутат від "Слуги народу", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар став на захист водіїв і пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат. Мовляв, законодавчих обмежень щодо демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі немає. 

Довідково:

Ukraїner – волонтерський медіапроєкт, який у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну. До творення проєкту залучено понад 300 волонтерів, а матеріали Ukraїner виходять уже десятьма мовами.

Перше коло експедицій Ukraїner тривало із червня 2016 до жовтня 2018 року та охопило всі історичні регіони, крім тимчасово окупованих територій. Результатом цих розвідок стали понад 200 виданих історій на сторінках ukrainer.net, книжки «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraïner. Ukrainian Insider». Наразі команда Ukraїner продовжує досліджувати традиції та фіксувати сучасну історію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
20 березня 2024
18 березня 2024