Поділитись:

Україна повертає інвестиційну привабливість

Субота, 25 червня 2016, 17:48

У 2015 році в українські компанії було інвестовано 132 мільйони доларів.

Про це повідомляють в Асоціації міжнародних інвесторів (UVCA), – пише "Finance.ua".

Як зазначено, мова йде про приватні та венчурні інвестиції в ІТ-компанії.

Згідно з результатами дослідження, лише в 2015 році було укладено 66 угод, а загальна сума інвестицій більша від аналогічного показника 2014 році на 257%.

"Створення та поліпшення інвестиційного клімату України – головне завдання Асоціації. Але неможливо рухатися далі, не розуміючи, де ми зараз. Саме для повного аналізу інвестиційної галузі було зроблено звіт", – говорить виконуючий директор UVCA Ольга Афанасьєва.

За її словами, українські ІТ-компанії залучають все більше іноземних інвесторів, не втрачаючи інтерес у локальних.

Близько половини (48%) угод були укладені за участю міжнародних фондів. Цей факт свідчить про світовий інтерес до України і визнання українських проектів на світовому ринку.

Абсолютна більшість угод (62) – венчурні інвестиції – тобто здійснені у проекти на ранніх стадіях. Цей факт цікавий, оскільки саме венчурне інвестування найбільш ризикове.

Також в 2015 році з'явилися інвестиції і на зростаючій стадії (Growth Stage). Незважаючи на те, що таких угод було всього 4 (їх загальна сума перевищила 100 млн дол.), поява таких угод спричинить активізацію інвестиційного ринку, оскільки це приклади успішних виходів та продажів компаній.

"Україна вже є світовим лідером з надання ІТ-аутсорсингу, а наші стартапи стають конкурентоспроможними на глобальному ринку", – заявив голова наглядової ради UVCA, керуючий партнер фонду AVentures Capital Андрій Колодюк.

За його словами, на Україну все частіше звертають увагу глобальні інвестори, але на ринку країни залишається недостатньо капіталу порівняно з іншими європейськими країнами.

Надрукувати
мітки:
коментарів