Поділитись:

У Дубні відновлять аеродром: комендатуру з Луцька перебазують туди

Четвер, 30 січня 2020, 16:31
У Дубні відновлять аеродром: комендатуру з Луцька перебазують туди

Цьогоріч авіаційна комендатура поблизу міста Дубна має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних сил. 

Саме сюди перебазується авіакомендатура з міста Луцька, де тепер розташована Севастопольська бригада тактичної авіації, – повідомили на фейсбук-сторінці командування Повітряних сил ЗСУ. 

У Дубні Повітряні сили отримають ще один чинний аеродром оперативного призначення, куди зможуть сідати літаки та вертольоти військової авіації.

Зі слів фахівців логістики командування Повітряних сил ЗС України, необхідно провести чимало ремонтно-відновлювальних робіт. Йдеться про злітно-посадкову смугу, стоянку, будівлі забезпечення, комунікації.

Раніше у Дубні базувався полк бомбардувальників Су-24, який було розформовано ще два десятиліття тому. І лише завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому. 

Під час робочого візиту на Рівненщину командувач Повітряних сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов та його перший заступник генерал-лейтенант Аркадій Вашутін оглянули матеріальну базу майбутньої авіаційної комендатури та зустрілися із представниками місцевої влади, яка, до речі, обіцяє допомогти військовим авіаторам на новому місці.

Міський голова Дубна Василь Антонюк запропонував командувачу Повітряних сил деякі варіанти приміщень для військових в межах міста. Він запевнив, що громада лише сприятиме у створенні всіх умов для комфортного життя військовослужбовців. Йдеться про будівництво дитсадка, басейну і про виділення півтора гектара землі для будівництва житла військовим.

Крім того, на рівні міської ради уже працює програма щодо шефської допомоги військовим частинам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів