Поділитись:

Рідні полеглого на Сході волинянина отримають допомогу

Четвер, 30 січня 2020, 11:00
Рідні полеглого на Сході волинянина отримають допомогу

Сім’я військовослужбовця Миколи Сорочука, який загинув на Сході, у першому кварталі 2020 року отримає матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень із обласного бюджету Волині.

Таке розпорядження підписав 29 січня голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

«Розподілити між місцевими бюджетами області нерозподілену у 2020 році частину субвенції з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги у розмірі по 100 тисяч гривень сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил на сході України, спрямувавши її бюджету Підгайцівської сільської об’єднаної територіальної громади в сумі 100 тисяч гривень (для сім’ї Сорочука Миколи Васильовича)», – йдеться у розпорядженні голови ОДА.

Очільник області доручив начальнику департаменту фінансів облдержадміністрації Ігорю Никитюку внести відповідні зміни до тимчасового розпису обласного бюджету на І квартал 2020 року.

Нагадаємо: дівчина Миколи Сорочука Ярина Чорногуз потрапила у скандал. Коли вона поверталася із похорону коханого до Києва, попросила вимкнути російський серіал в автобусі. Проте водії відмовилися, не допомогли й дзвінки керівництва, відтак Ярина разом із подругою вийшла з автобуса. До слова, після публікації цієї історії у Києві зібралися активісти на підтримку дівчат, а перевізник одразу відреагував на ситуацію. Згодом компанія Winew/Bus Trans вибачилася за прикрий випадок і пообіцяла звільнити водіїв.  Своєю чергою депутат від "Слуги народу", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар став на захист водіїв і пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат. Мовляв, законодавчих обмежень щодо демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі немає. 30 січня Ярина Чорногуз написала гнівний пост про цю ситуацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів