Поділитись:

Скандал в автобусі "Луцьк–Київ": нардеп від "Слуги народу" напише заяву на дівчат

Середа, 29 січня 2020, 23:07
Скандал в автобусі

Депутат від «Слуги народу», заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова Євген Брагар пригрозив притягнути до кримінальної відповідальності дівчат, які декілька днів тому вимагали від водія автобусу на трасі Київ–Луцьк припинити трансляцію російського фільму.

Пасажирок, які вийшли посеред маршруту, він назвав "дівчатами націоналістичних поглядів". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Два дні тому на трасі Луцьк–Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу до водія автобусу вимкнути російськомовний серіал, що демонструвався протягом поїздки», – зазначив Євген Брагар. 

Він заявив, що не існує законодавчих обмежень щодо демонстрації фільмів під час перевезень в автобусі. На думку нардепа, те, що дівчата вирішили вийти після відмови припинити показ російського кінематографа, "зайвий раз доводить існування в нашій державі неприйняття позицій інших людей і культурної нетерпимості".

"Мене, як народного депутата, схвилювала ця новина, а особливо положення, в якому перебуває водій. Він не порушив жодного закону і своїми діями (пропозицією запитати у інших пасажирів, чи хочуть вони дивитися цей серіал. - Ред.) демонстрував спробу знайти компроміс з незадоволеними пасажирами. Тому я не дозволю будь-які обмеження в сторону водія з боку громадськості і зроблю неможливим спроби роботодавця притягнути його", – запевнив Брагар.

 

«Заклики типу: «російської мова не має лунати в Україні» – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ. Тому я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, в незалежності є ти патріотом, чи ватником», – підсумував депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
09 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024