Поділитись:

В СНУ представили нового ректора: що обіцяє Анатолій Цьось

Вівторок, 28 січня 2020, 16:00

Анатолій Цьось розпочав свою роботу на посаді ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Офіційне представлення відбулося у вівторок, 28 січня, під час урочистого засідання вченої ради. 

Окрім студентів та викладацького складу, на заході були присутні: митрополит Луцький та Волинський Михаїл, народна депутатка України Ірина Констанкевич, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, ректор ЛНТУ Петро Савчук, прокурор області Тарас Безрукий, начальник Управління патрульної поліції Андрій Крутень, начальник Управління СБУ у Волинській області Павло Данюк та інші. 

Під час свого виступу Анатолій Цьось зазначив, що в СНУ працює 714 штатних наукових працівників, серед яких: 109 докторів наук та 537 кандидатів наук. Окрім цього, в університеті навчається 9 839 студентів. Також СНУ проводить набір на 59 спеціальностей та 72 освітні програми ступеня бакалавра, 54 спеціальності та 69 освітніх програм ступеня магістра. 

"Потужний викладацький склад – це інтелектуальна еліта нашого краю", – підкреслив він. 

Цьось подякував своєму попереднику Ігорю Коцану за розбудову вишу зі статусом національного та зазначив, що у 2020 році СНУ отримало 110,4% фінансування у порівнянні з 2019 роком. 

"Понад 14 мільйонів гривень ми отримали на розвиток університету", – зазначив науковець. 

Окрім цього, ректор озвучив завдання, які він першочергово ставить перед собою:

  • Повернення вишу назви у редакції "Волинській національний університет Лесі Українки";
  • Створення університетського видавництва, надавати якісні редакційні та поліграфічні послуги. Буде відновлено випуск періодичних університетських видань; 
  • Створення медичного факультету та забезпечення належних умов підготовки магістрів за спеціальністю "Медицина". Зі слів Цьося, 50-м студентам навчання оплатять за рахунок бізнесу;
  • Створення військової кафедри з підготовки офіцерів запасу;
  • Оновлення Наглядової ради СНУ з залученням державних діячів, керівників підприємств, провідних вчених та митців;
  • Реалізації проєкту "Цифрова бібліотека"
  • Проведення дослідження життя та творчості Лесі Українки
  • Забезпечення розвитку прикладних розробок, спрямованих на розв’язання проблем регіону. 

Нагадаємо: Анатолія Цьося обрали ректором СНУ шляхом голосування 27 листопада 2019 року. 24 січня набув чинності наказ про його призначення на посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів