Поділитись:

Ловлять сіткою: рибпатруль зафіксував на Волині 24 порушення за тиждень

Вівторок, 28 січня 2020, 12:50

У період з 20 по 27 січня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 15 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 7 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), 1 – за ст. 188-5 КУпАП. Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з яким вилучено 5 одиниць.

«У порушників вилучено 15 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1020 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, з 23 по 27 грудня держані інспектори рибоохорони спільно з громадськими інспекторами здійснили спільний рейд на водойми Шацького та Любомльського районів Волинської області.

Так, 23 січня перевірено інформацію від небайдужих рибалок, а саме обстежено оз. Соминець в урочищі Гряда Шацького району. Порушників рибальства та заборонених знарядь лову не зафіксовано.

Наступного дня здійснено обстеження оз. Згоранське, поблизу с. Згорани Любомльського району Волинської області. Порушень правил рибальства не зафіксовано.

26 січня під час рибоохоронної роботи на оз. Велике Чорне, Шацького району виявлено грубе порушення правил рибальства. Викрито громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Того ж дня під час обстеження оз. Люцимер Шацького району рейдовою групою викрито аналогічне порушення. Чоловік здійснював вилов риби однією риболовецькою сіткою.

Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушники не встигли завдати шкоди рибним запасам. На осіб оформлено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Згодом на оз. Люцимер рейдова група виявила безгосподарське майно. З водойми вилучено 5 сіток, загальною довжиною 250 м. У сітках знаходилася риба лящ – 12 екз. Оскільки риба знаходилася у живому стані, здійснено її випуск у природне середовище. Складено відповідні акти.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів