Поділитись:

У Луцькраді говорили, як вберегтися від смертельного коронавірусу

Вівторок, 28 січня 2020, 08:59
У Луцькраді говорили, як вберегтися від смертельного коронавірусу

У Луцькій міській раді говорили про смертельний коронавірус з Китаю. 

Про те, як вберегтися від вірусу у вівторок, 28 січня, розповів начальник управління охорони здоров'я Луцькради Володимир Лотвін

Новий штам коронавірусу поки відомий під назвою 2019-nCOV. Спалах пневмонії, викликаної цим досі невідомим збудником, зафіксували у китайському місті Ухань у грудні 2019 року. 

Одужання здебільшого залежить від імунітету людини. Поки відомо, що люди, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям, зокрема, слабкий імунітет. Також з померлих більшість людей літнього віку. У багатьох з них були супутні захворювання, як цироз печінки, гіпертонія, цукровий діабет чи хвороба Паркінсона. 

Вірус викликає пневмонію з такими симптомами як кашель, лихоманка та утруднення дихання. Експерти вважають, що інкубаційний період триває близько двох тижнів. Передача людині від людини була підтверджена національною комісією з охорони здоров’я Китаю. Також існує ризик мутації вірусу.

Володимир Лотвін зазначив, що правила профілактики коронавірусу такі ж, як і для грипу.

"Потрібно мити руки, прикриватися, коли кашляєте, уникати тісного контакту з людьми, які приїхали з Китаю, хворими та тварини, ретельно готувати м'ясо, яйця, молоко тощо", –  сказав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів