Поділитись:

Коронавірус: країни планують масову евакуацію своїх громадян з Китаю

Вівторок, 28 січня 2020, 05:35
Коронавірус: країни планують масову евакуацію своїх громадян з Китаю

Кілька країн планують евакуювати своїх громадян з Китаю через смертельний коронавірус. Хвороба забрала життя 80 осіб.

Кількість хворих сягає трьох тисяч, йдеться у сюжеті ТСН

Франція, у якій підтвердили три випадки зараження, заявляє, що готова вивезти з провінції Хубей, де й почав поширюватися вірус, прямим рейсом сотні своїх громадян. "Медична команда, сформована міністерством, супроводжуватиме цей борт, щоб уникнути розповсюдження вірусу на французьких територіях. Люди, які повертатимуться, проведуть 14 днів на карантині", – каже глава МОЗ Аньєз Бузин

Про масову евакуацію говорять також в Іспанії, Німеччині, Британії, Італії, Японії, Австралії та США. Українців евакуювати поки не планують.

Наш співвітчизник Андрій, що живе у Пекіні, розповідає – вулиці столиці спорожніли. "Ресторани, кафе, нічні клуб закриті. Школи, дитсадочки так само. Телебачення постійно випускає застереження, але вони мають профілактичний характер: миття рук, носіння масок, незаймання випадковим сексом", – каже він. 

Будь-яку необхідну допомогу Китаю пропонує президент Дональд Трамп, бо в США нині п'ять підтверджених випадків хвороби, ще три випадки коронавірусу у Вірджинії почали розслідувати сьогодні. 

Долучився до боротьби й один з найбагатших бізнесменів світу Білл Гейтс. Його фонд передасть десять мільйонів доларів: п'ять до Китаю, аби допомогти виявити захворювання і прискорити розробку вакцини, а ще п'ять – до Африки на організацію захисних заходів. Адже на континенті нині на карантині перебуває перша пацієнтка, у якої підозрюють наявність смертельного вірусу.

Слід зауважити, що за добу кількість хворих зросла на третину – до майже трьох тисяч людей. 641 перебуває пацієнт у критичному стані, а в понад п'ять тисяч підозрюють захворювання. У різних країнах світу, де зафіксували вірус, чотири з половиною десятки пацієнтів. Втім, це дані офіційні. У Гонконгу, який оголосив надзвичайну ситуацію і закрив в'їзд для мандрівників з ураженого вірусом регіону, називають моторошні цифри. Декан медицини місцевого університету запевняє – насправді рахунок може йти на десятки тисяч, попри всі зусилля влади приборкати хворобу.

У Китаї вже визнали, що передати вірус респіраторним шляхом може навіть людина, у якої немає симптомів, під час інкубаційного періоду. Він триває від доби до двох тижнів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
02 березня 2024
01 лютого 2024
21 січня 2024
12 січня 2024