Поділитись:

МЗС Білорусі пояснило, чому не пустило волинського нардепа

П'ятниця, 24 червня 2016, 16:01

Ігор Гузь><span class=Ігор Гузь

Міністерство закордонних справ України написало ноту до Білорусі, в якій висловило стурбованість, що нардепу від Волині Ігорю Гузю та іншим народним обранцям необґрунтовано заборонили в'їзд.

Про це сказано у відповіді з МЗС на запит волинського нардепа.

"Повідомляємо, що 17 травня 2016 р. на адресу Посольства Республіки Білорусь в Україні була направлена нота, у якій висловлено стурбованість фактами необґрунтованої заборони в'їзду народних депутатів України в Білорусь", – написано у ноті МЗС.

МЗС Білорусі своєю чергою, повідомило таке:

"Щодо правового положення іноземних громадян та осіб без громадянства у Республіці Білорусь органи, які прийняли рішення відмовити у допуску на в'їзд до Республіки Білорусь, не зобов'язані інформувати іноземця, його родину і представників щодо підстав прийняття такого рішення", – сказано у відповіді.

Нагадаємо, що 25 квітня нардепа Гузя зупинили на пункті пропуску "Дольськ-Мохро" та повідомили, що на запит Російської Федерації Білорусь заборонила йому в'їзд на свою територію. Будь-які підтверджуючі документи представники прикордонного відомства Білорусі та КДБ надати відмовилися.

Надрукувати
мітки:
коментарів