Поділитись:

В Україні не зафіксували випадків зараження коронавірусом, – голова МОЗ

Неділя, 26 січня 2020, 22:27

В Україні наразі не зафіксували випадків зараження коронавірусом з Китаю. Випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

Про це повідомила очільниця МОЗ Зоряна Скалецька під час доповіді президенту Володимиру Зеленському, –  інформує пресслужба голови держави.

За словами міністерки охорони здоров'я, постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій. МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій.

"Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна", – заявила Скалецька.

Своєю чергою заступник міністра Віктор Ляшко повідомив про те, що налагоджено постійну комунікацію з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, а також підготовлено інструкцію, як реагувати й перевіряти пасажирів.

Зазначається, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала запровадити температурний скринінг пасажирів після прибуття літаків і в разі виявлення осіб із симптомами недуги – перевіряти їх на віруси. Через наявність у хвороби інкубаційного періоду проведена робота із сімейними лікарями – для моніторингу та вчасного реагування.

Ляшко запевнє, що в Україні готові лікувати вірус у випадку його виявлення, оскільки "ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються і в Україні".

Тим часом Зеленський закликав покращити інформування громадян та сформувати для них чіткі рекомендації. Він також запропонував укомплектувати в аеропорту "Бориспіль" медичний штаб або тимчасову службу.

Представники МОЗ додали, що нині розглядається можливість створення спецлабораторії для оперативного виявлення вірусів.

Нагадаємо, що у Китаї кількість інфікованих коронавірусом 2019-nCoV зросла до 1975 осіб, вже померли 56 осіб. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Небезпечний вірус із Китаю

 

Надрукувати
мітки:
коментарів