Поділитись:

Патрульні розповіли, як почувається дівчинка, яку в Луцьку на холоді «забули» батьки

Неділя, 26 січня 2020, 15:28

Сьогодні, 26 січня, інспектори Андрій і Тарас, які опрацьовували виклик про те, що на вулиці залишили маленьку дитину, вирішили провідати дівчинку в інфекційній лікарні. Настуні привезли іграшки, одяг, печиво, книжки, світловідбивні браслети, якими малеча особливо полюбляє гратися.

Патрульні ледве стримували емоції, побачивши дитину, але погрались з нею, спілкувалися та пригадували той вечір 22 січня, – повідомили у пресслужбі патрульної поліції Волині.

«Ми одразу зрозуміли, що ситуація в цій сім’ї критична і дитину необхідно забирати, тому негайно викликали медиків та наполягли на шпиталізації, – пригадує один з патрульних. – Батьків знайшли протягом години, об’їхавши прилеглі території. Сусід, з яким ті розпивали алкогольні напої, вказав, де вони можуть перебувати. Ми приїхали на заправку, а мати з батьком спокійно п’ють каву. Про дитину, яку лишили кілька годин тому саму на вулиці, вони просто… забули».

Інший патрульний додає, що в цій ситуації дивує позиція сусідів, які знали, в яких умовах проживає дитина, але не повідомляли відповідні служби.

«На жаль, такі випадки у нас часті: ми приїжджаємо, а в домі антисанітарія, безлад, діти голодні, батьки нетверезі. Від цього – один крок до вчинення тяжких злочинів. Але такому можна хоч якось запобігати, якщо вчасно сповіщати поліцію, медиків, соціальні служби», – переконаний поліцейський.

Медики розповіли, що наразі стан дівчинки стабілізувався, адже перші дні вона була збуджена, не відходила від дверей і все кликала маму. До лікарні і мати, і батько навідувалися, але їх до дитини не пустили, адже ті мають раніше з’явитися в службу у справах дітей: тут уже вирішують подальшу долю Насті. Поки ж за нею доглядає медперсонал лікарні.

Також повідомили, що дуже багато лучан і інших пацієнтів допомагають дитині та забезпечують усім необхідним. Патрульним також висловили вдячність за їхні добрі серця і проявлену чуйність.

Хочеться, аби доля Настусі склалась добре, а головне наразі – міцного здоров’я дівчинці!

Нагадаємо: дитина у легкому одязі перебувала близько 8 годин на вулиці в дитячому візочку без нагляду батьків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів