Поділитись:

Вибір коляски для новонародженого*

Субота, 25 січня 2020, 21:41

Народження дитини — радісна подія. Регулярні прогулянки з сином або донькою — запорука їх міцного здоров'я. Правильно обрана дитяча коляска здатна не лише забезпечити безпеку і комфорт малечі, а й подарувати радість батькам.

Визначаємося з типом

Для початку слід вибрати тип конструкції:

  • класика — 4 колеса і хрестоподібна рама;
  • трансформер — модель зі знімними елементами, що перетворює прогулянковий блок в люльку;
  • 2 в 1 і 3 в 1 — універсальні моделі, що складаються з прогулянкового блоку і шасі + автокрісло 0 (3 в 1).

Очевидно, що уваги заслуговують тільки вироби від відомих брендів. Такі конструкції хоч і коштують дорожче, але зможуть прослужити дитині до трирічного віку, забезпечуючи максимальний комфорт всім учасникам прогулянки.

Інші важливі особливості

Тип коляски обраний, але потрібно врахувати й інші параметри. Найважливішу роль відіграє пора року народження дитини. Наприклад, якщо це літо, то варто вибрати добре провітрюваних конструкцію з відповідних матеріалів. Для зими потрібно більш захищений варіант. Крім того, слід враховувати, що в холодну пору на дитині більше одягу, тому їй потрібно більше вільного простору всередині.

На щастя, виробники пропонують масу додаткових аксесуарів (накидки, сітки, капюшони, матраци). Тому підготувати коляску до відповідного сезону не складе труднощів: потрібно лише купити відповідний аксесуар.

Не менш важливо враховувати місце проживання. Якщо це приватний будинок, то головне, щоб коляска проходила в двері по ширині. Якщо ж це багатоповерхівка, то потрібно враховувати ширину сходових прорізів, ширину дверей в квартиру, ширину ліфта, а також вагу. Для багатоповерхівок краще придбати модель, в якій шасі легко відділяється від прогулянкового блоку або люльки. Категорично не рекомендується піднімати коляску по сходах в зібраному вигляді: це зносить її швидше, ніж треба. Краще занести блоки окремо.

Молоді мами хочуть виглядати елегантно навіть під час прогулянок з дитиною, вибираючи моделі колясок з маленькими колесами, які дуже легкі. Але такий варіант підійде лише для бездоганного дорожнього покриття в місті. Чим більші колеса, тим вища прохідність на будь-якій дорозі. Сучасні виробники все частіше використовують гелеві великі колеса. Їх неможливо проколоти і не потрібно підкачувати на відміну від надувних.

При виборі дитячої коляски потрібно враховувати не тільки її зовнішній вигляд. Увагу варто приділити кожному елементу. Така покупка буде дозволяти дитині пізнавати світ з комфортом, а батькам — регулярно прогулюватися без незручностей.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024
20 лютого 2024