Поділитись:

Серед потерпілих – і друзі, і пенсіонери: волинян підозрюють у серії грабежів (відео)

Субота, 25 січня 2020, 20:03
Серед потерпілих – і друзі, і пенсіонери: волинян підозрюють у серії грабежів (відео)

Молоді хлопці, яких підозрюють у серії пограбувань на Волині, під вартою вже майже три роки. За версією слідства, троє чоловіків грабували домівки, а до нападів готувались заздалегідь. Під час чергового судового засідання пролунала і друга версія подій – були допитані свідки сторони захисту.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

У серії розбійних нападів підозрюють трьох волинян, яких затримали три роки тому. Дмитро Мирончук, Віталій Дитина та їхній спільник Володимир Стеблій, який помер у Луцькому СІЗО.

За версією слідства, зловмисники пограбували більше 10 помешкань, вкрали два мільйони гривень та ювелірні прикраси. Напади планували заздалегідь, стежили за своїми жертвами. Серед потерпілих були як друзі підозрюваних, так і люди похилого віку. Тим, хто чинив опір або не хотів віддавати гроші, погрожували розправою. 

У Луцькому міськрайонному суді допитали свідків зі сторони захисту – матір та наречена підозрюваного Віталія Дитини. 

Дівчина пригадує: напередодні вона, Віталій Дитина та Дмитро Мирончук разом ночували у будинку її хлопця в Любомлі. Зранку сіли до автівки та поїхали у напрямку Луцька. Дорогою зупинялися на кількох заправках випити кави. Біля села Свидники їх підрізала сіра "шкода", від чого їхнє авто знесло в кювет.

Зі слів дівчини, їх силоміць вивели з машини, одягли на голови шапки чи шарфи і сказали не рухатися, поки проводять обшук автівки. Пригадує: спочатку правоохонці між собою говорили, що нічого не знайшли. А потім підійшов чоловік, який нібито знайшов якісь докази на задньому сидінні авто. 

Зі слів матері Віталія Дитини, дії правоохоронців під час обшуку у їхньому будинку були непрофесійними. Жінка пригадує: тоді у її власній куртці правоохоронці знайшли сережку, яку потім вилучили як речовий доказ. Мати підозрюваного впевнена, що за кілька хвилин до того перевіряла кишені, і нічого подібного там не було. 

На наступних судових засіданнях допитають ще чимало свідків зі сторони захисту. На думку потерпілих, такі дії затягують розгляд справи: мовляв, покарані не будуть, а просто вийдуть на волю за законом Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024