Поділитись:

На Львівщині працівниця мерії відсудила 7500 гривень у депутата, який обізвав її "бабусею"

Субота, 25 січня 2020, 02:54

На Львівщині працівниця виконкому Рудківської міськради Ганна Городник відсудила у місцевого депутата Михайла Міхняка 7500 грн за опубліковані ним у Facebook образи.

Про це пише ZAXID.NET.

У вересні 2019 року Михайло Міхняк двічі закликав своїх виборців вимагати звільнення 62-річну Ганни Городник, назвавши її «бабулею бальзаківського віку». Обидва пости депутата Михайла Міхняка досі доступні на його сторінці – суд хоч і задовольнив повністю позов Ганни Городник про виплату компенсації, однак не зобов'язував видаляти дописи чи спростовувати їх, як це часто буває у подібних випадках.

Що стало причиною конфлікту між депутатом та працівницею виконкому, невідомо. Але 2 вересня, а згодом і 5 вересня Михайло Міхняк публічно закликав вимагати звільнення Ганни Городник з посади члена виконкому. «Хто за те, щоб виключити «Шурку» – Городник Ганну з виконавчого комітету! З її похилим віком та непрацездатністю? На її місце піде хтось інший, молодий, а не бабуся бальзаківського віку! Хто «за» пишіть на моє ім'я звернення з колективними підписами», – написав 24-річний депутат Міхняк на своїй сторінці у Facebook.

Сама Ганна Городник під час судового засідання повідомила, що після того, як дізналася про ці дописи, була змушена пройти курс лікування і виправдовуватись перед односельчанами.

«У неї стався нервовий стрес. Вона дуже глибоко переживала, підвищився артеріальний тиск, відчула болі в ділянці серця, а тому змушена була звертатися до лікаря за медичною допомогою. Після цієї публікації вона відчула негативне ставлення до неї жителів села як до представника виконавчої влади. До неї почали відноситися з недовірою громадяни територіальної громади, заяви яких розглядалися на засіданнях виконавчого комітету», – цитують у рішенні Самбірського міськрайонного суду слова Ганни Городник.

Жінка також звернулася із заявою до поліції, після чого правоохоронці провели профілактичну бесіду із депутатом.

У позові Ганна Городник вимагала у депутата відшкодувати витрати на ліки та виплатити 3000 грн моральної компенсації і суд повністю задовольнив ці вимоги. Сам Михайло Міхняк на судове засідання не з'явився, надіславши письмові пояснення із визнанням позивних вимог та згодою на виплату моральної компенсації. Загалом Михайло Міхняк має виплатити Ганні Городник 7500 грн як компенсацію за свої пости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
22 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13
26 листопада 2023