Поділитись:

На ремонт усіх доріг на Волині треба десять років

П'ятниця, 24 червня 2016, 11:08
На ремонт усіх доріг на Волині треба десять років

Цього року на Волині сподіваються залучити понад мільярд гривень на ремонт доріг.

Про це йшлося 23 червня в ефірі з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком на телеканалі "Нова Волинь", – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Володимир Гунчик зауважив, що цього року держава почала "повертатися лицем" до проблеми доріг. Так, ремонт доріг дозволили включати до проектів у рамках фонду регіонального розвитку.

Окрім того, на рівні держави планують створити дорожній фонд як основу майбутньої розбудови інфраструктури. На Волині ж ця схема працює вже два роки. Юридично фонду немає, але є "умовний фонд" за рахунок коштів державного, обласного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів.

Торік на ремонт доріг Волинь мала 250–300 мільйонів гривень. Цього року Гунчик сподівається на понад мільярд гривень.

Утім нині є проблеми зі структурою дорожніх служб. І на цей питання тільки в тому, чи місцеві органи влади готові перебрати функції, які раніше були в Службі автомобільних доріг і Укравтодорі.

Загалом же тільки на дороги місцевого значення області потрібно приблизно п'ять мільярдів гривень. Якщо продовжувати працювати такими ж темпами, то на ремонт усіх доріг Волині треба десять років.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКІ ВОЛИНСЬКІ ДОРОГИ ВІДРЕМОНТУЮТЬ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ

Водночас голова ОДА визнає, що треба змінювати технологію ремонту.

"Ямкові ремонти – це просто викидання коштів", – переконаний він.

Надрукувати
мітки:
коментарів