Поділитись:

КОРД, ТОР, Нацгвардія: у двох селах на Волині – переполох (відео)

Четвер, 23 січня 2020, 15:00

Поліція провела обшуки у селах Брониця та Воєгоща, що в Камінь-Каширському районі. 

Про це повідомили на сторінці Камінь-Каширського відділу поліції у фейсбуці. 

22 січня у межах раніше розпочатого кримінального провадження поліцейські провели санкціоновані обшуки жителів с. Брониця та Воєгоща.

Обшук проводився у межах досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України по факту нанесення тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу в новорічну ніч. 

Як інформує пресслужба поліції Волині, у ніч на 1 січня на площі райцентру зловмисники завдали тілесні ушкодження поліцейському, котрий перебував поза службою, й втекли на двох автомобілях. За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції в області відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство, вчинене із застосуванням спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень.

За однією із версій слідства, напад на поліцейського могли вчинити, як помсту слідчому. Торік він розслідував кримінальні провадження, де фігурували жителі сіл Брониця та Воєгоща. Двом із них слідчий оголосив про підозру в скоєнні хуліганства та опір представнику правоохоронного органу. Нині справи слухають у суді.

Під час досудового розслідування слідчі Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва прокуратури області встановили всіх осіб причетних до скоєння злочину проти поліцейського. 22 січня за їх місцем проживання в селах Брониця, Воєгоща та райцентрі Камінь-Каширський провели обшуки, під час яких виявили речові докази причетності зловмисників до вчинення цього злочину. Зокрема, вилучено один транспортний засіб на якому пересувалися правопорушники та одяг в якому вони були під час нападу. За підозрою в скоєнні хуліганства поліцейські двох місцевих жителів доставили до відділу поліції та допитали.

До проведення невідкладних слідчих дій та затримання зловмисників були задіяні, окрім місцевого відділу поліції, слідчі та співробітники карного розшуку Головного управління Національної поліції в області, спецпідрозділи КОРД, рота поліції особливого призначення, загін ТОР управління патрульної поліції, а також військовослужбовці Національної гвардії України.

Під час відпрацювання особливу увагу правоохоронці звернули на профілактику правопорушень, зокрема, жителями сіл Брониця, Воєгоща та Кримне. Вони не одноразово фігурували в кримінальних провадженнях за хуліганство, умисне пошкодження майна та опір правоохоронцям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів