Поділитись:

Бюджет Луцька очікують зміни

Четвер, 23 червня 2016, 20:03
Бюджет Луцька очікують зміни

Завдяки зекономленим статтям витрат та субвенції з обласного бюджету в міську казну внесуть певні зміни.

У міський бюджет з обласного надійшла субвенція в сумі 11 мільйонів 949 тисяч гривень. Про це розповіла начальник департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова 23 червня під час засідання "бюджетної" комісії.

Відтак з цієї суми коштів планують спрямувати 11 400 гривень на сеанси гемодіалізу, 170 тисяч гривень піде на оздоровлення пільгових категорій дітей, а 308 тисяч гривень спрямують на управління освіти на закупівлю підручників.

Окрім того, 50 тисяч гривень дадуть КП "Ласка" на облаштування зовнішнього освітлення притулку для тварин.

До того ж за проектом рішення пропонують збільшити видатки на субсидії за рахунок зменшення пільг.

"Наприклад, ветеран війни може сам обрати, що йому вигідніше – користуватися пільгами чи субсидіями",– пояснила Лілія Єлова.

Також пропонують виділити департаменту ЖКГ 3 тисячі гривень на оплату газу на Меморіалі вічної слави.

Через карантин відбулась економія коштів на харчування дітей у навчальних закладах. Тому пропонують ці кошти спрямувати на фінансування третьої зміни в оздоровчому таборі "Ровесник". До того ж 30 тисяч гривень спрямують у табір на придбання нового котла.

На закупівлю меблів для декількох садочків спрямують 370 тисяч гривень. На 80 тисяч з міського бюджету планують закупити спортивну форму для дітей-сиріт. Також на 705 тисяч з бюджету закуплять нові підручники для початкових класів.

Жваву дискусію викликало у депутатів питання щодо розподілу коштів на управління освіти для створення єдиної програми у навчальних закладів України, яка буде слугувати електронною базою для всіх вчителів та вихователів.

Зі слів начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка, впровадження цієї бази є вимогою Міністерства освіти України і на неї треба з міського бюджету виділити 130 тисяч гривень.

"Це буде загальна програма інформування у системі освіти. Тобто єдина база вчителів та вихователів",– пояснив Олег Гребенюк.

Він додав, що якщо міська рада не виділить на це кошти, то Луцьк не буде в цій системі, на відміну від інших міст.

Врешті депутати вирішили зняти з розгляду цей пункт проекту рішення й попросили начальника управління освіти дати пояснювальну записку, в якій описати, що це за система і як вона функціонує. Лише тоді вони будуть голосувати за чи проти виділення бюджетних коштів.

Також пропонують проектом рішення видати суму 75 тисяч гривень для оплати фан-зони, 20 800 гривень на ремонт автомобілів для управління патрульної поліції. 14 770 гривень спрямують на департамент ЖКГ для виготовлення буклетів та сітілайтів в рамках проведення роз'яснювальної роботи для лучан щодо ОСББ.

Голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук запропонував зняти з розгляду питання, щодо виділення 200 тисяч гривень на розробку стратегічного плану Луцька, який, за попередніми даними, має розробляти ГО "Інститут розвитку міста". Депутати підтримали пропозицію.

Після тривалих дискусій вирішили підтримати виділення 75 тисяч гривень на ДЮСШ "Спартак". Павло Данильчук попросив керівництво "Спартака" подати конкретні пропозиції, щоб зрозуміти, що робити зі спортклубом далі і чи виділяти в липні на їхнє утримання кошти.

Разом зі змінами та пропозиціями депутатська комісія врешті підтримала проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024