Поділитись:

У «Луцьктеплі» сказали, чому на Соборності і Кравчука – проблеми з гарячою водою

Вівторок, 21 січня 2020, 12:45
У «Луцьктеплі» сказали, чому на Соборності і Кравчука – проблеми з гарячою водою

фото ілюстративне

Мешканці кількох будинків на вулиці Кравчука та проспекті Соборності мали проблеми з гарячим водопостачанням через перекриту запірну арматуру на трубопроводі.

Про це повідомляє пресслужба ДКП «Луцьктепло».

У відділ контролю за споживанням теплової енергії та якістю наданих послуг ДКП «Луцьктепло» звернулися мешканці житлових будинків, що на просп. Соборності, 32-б, 34, вул. Кравчука, 28, 32, 34, 34-а, про надання неякісних послуг з постачання гарячої води.

Тож 17 січня 2020 працівники «Луцьктепла» організували комісійне обстеження системи гарячого водопостачання цих житлових будинків та встановили наступне:

  1. З центрального теплового пункту (ЦТП) на вул. Кравчука, 26-г гаряча вода подається з температурою +55ºС.
  2. Послуга з постачання гарячої води вказаних житлових будинків забезпечується трубопроводами, що проходять через підвальні приміщення цих будинків (транзитні трубопроводи).
  3. При обстеженні внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання у підвальному приміщенні житлового будинку на вул. Кравчука, 28 на вводі виявлено перекриту запірну арматуру на зворотному трубопроводі, що призвело до припинення циркуляції гарячої води в системах житлових будинків за адресами: просп. Соборності, 32-б, 34, вул. Кравчука, 28, 32, 34, 34-а, та викликало з боку споживачів масу обґрунтованих скарг на неякісні послуги.
  4. Ніяких повідомлень з боку адміністрації ЛК ЖЕК №8 ЖБК, що є виконавцем послуг з утримання будинку на вул. Кравчука, 28, про виконання будь-яких робіт на внутрішньобудинковій системі гарячого водопостачання цього житлового будинку на АДС ДКП «Луцьктепло» та гарячу лінію 15-80 не надходило.

«Тому, для уникнення непорозумінь, ДКП «Луцьктепло» вимагає від виконавців послуг з утримання багатоквартирних житлових будинків усіх форм власності, а також мешканців будинків, узгоджувати проведення ремонтних робіт внутрішньобудинкових мереж опалення та гарячого водопостачання з ДКП «Луцьктепло» у встановленому порядку та не допускати порушень правил експлуатації жилих будинків та інженерного обладнання», – йдеться в повідомленні.

Окрім того на підприємстві нагадують, що часткове прикриття запірної арматури вузла комерційного обліку (будинкового лічильника тепла) забороняється, а сам теплолічильник не є приладом економії, а приладом фіксації фактично спожитої теплової енергії будинку, чинником переходу на іншу систему розрахунків та стимулом для здійснення подальших енергоощадних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів