Поділитись:

Я не зможу утримувати дитину на 36 тисяч гривень зарплати, – міністр освіти Новосад

Вівторок, 21 січня 2020, 11:05
Я не зможу утримувати дитину на 36 тисяч гривень зарплати, – міністр освіти Новосад

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що її зарплати 36 тисяч гривень не вистачило б на те, щоб утримувати дитину.

Про це вона заявила в її інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Зі слів Ганни Новосад, зараз її зарплата на руки в середньому становить 36 тис. грн, що на 10 тис. грн менше, ніж вона мала на посаді керівника директорату Міносвіти.

"Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, я не маю часу ходити в кіно. Але якщо ви мене спитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить. І коли я завершу свою роботу тут, я не буду мати заощаджень як таких", – зазначила вона. 

Окрім того, додала Ганна Новосад, зараз у неї немає сім’ї, а коли вона вирішить мати дитину, то такої зарплати їй не вистачить.

"В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось буде утримувати мене, я мушу сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплатню", – зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів