Поділитись:

Волинський письменник став переможцем премії за найгірший опис сексу

Неділя, 19 січня 2020, 21:15
Волинський письменник став переможцем премії за найгірший опис сексу

Волинський письменник Василь Слапчук і його "Роман & Роман" став  переможцем премії "Золотий хрін–2019" за найгірший опис сексу в українській літературі.

Результати оприлюднили на сторінці премії у фейсбуці. 

Волинський письменник став переможцем премії за найгірший опис сексу

Нагадаємо, що серед номінантів були ще письменники з Волині. Зокрема, це  Сергій Мартинюк зі збіркою віршів "Реп'яхи" та Павло Коробчук з романом "Ключові клапани"

Антипремію "Золотий хрін" вручають за найгірший опис сексу в літературі. 

Як зазначають самі автори премії "Золотий хрін", нею нагороджують "за найгірший (недоречний, брутальний, позбавлений смаку) опис сексуальної сцени в художніх текстах сучасної української літератури (номінуються також описи прелюдії та мастурбації!)".

Довідково: 

Василь Дмитрович Слапчук народився 23 грудня 1961 р. в селі Новий Зборишів Горохівського району Волинської області.

Після закінчення Лобачівської середньої школи навчався професії шліфувальника у Луцькому технічному училищі № 1, після якого працював на автозаводі "Комунар" м. Запоріжжя.

Військовий обов'язок відбував у Афганістані. Служив у 3 батальйоні 66 ОМСБ, що знаходилася у м. Джелалабаді. 12 лютого 1981 року відділення, у якому він служив, залишили прикривати відхід колони, під час бою БМП (бойову машину піхоти) підбили з гранатомета. У результаті вибуху заклинило башту. Слапчукові вдалося усунути пошкодження, після чого продовжували бій. 4 червня 1981 року отримав контузію, коли БМП підірвалася на міні. Від госпіталізації відмовився, зоставшись на бойовій позиції. 18 червня 1981 року під час штурму бази моджахедів в ущелині Тора-Бора (одна з п'яти наймасштабніших військових операцій, що проводилися радянськими військами на території Афганістану 1981 р.) у провінцїї Нангархар, був тяжко поранений. Ця база стала відомою після того, як 2001 р. її довелося штурмувати американським військам. Лікувався у шпиталях м. Ташкента та м. Львова.

Закінчив факультет української філології Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки (1988-1993). Кандидат філологічних наук 2011р. Кандидатська дисертація: «Національний образ світу у творчості поетів-шістдесятників (М. Вінграновський і А. Вознесенський)».

Голова Комітету Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень».

Член Комітету з Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша.

Одружений. Дружина – Наталія Гранич. Діти – Іван (від першого шлюбу), Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів