Поділитись:

На Конякіна в Луцьку священник хоче звести церкву, однак люди обурилися (ВІДЕО)

Неділя, 19 січня 2020, 15:08

Частина мешканців будинків на Конякіна 15 та 17 виступили проти встановлення паркану, що огороджуватися приватну ділянку у їхньому дворі. Власник п'яти соток землі Іван Піпаш, священник.

Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь.

«Я цю землю за великі гроші купив і з великим трудом», - каже Іван Піпаш.

Він говорить, що ділянку міська рада виставила на продаж у 2004 році, а він перекупив її у попередніх власників. У майбутньому хоче тут збудувати українську православну церкву. Говорить, що конфліктів не хоче.

Однак, судячи з коментарів людей, вони вже є.

Місцева мешканка Марія Бевз каже: «Будь ласка, відступіть, аби нам тут пожежна доїхала. Мало що може трапитися».

Її доповнює Тетяна Крат: «Чи можливо так, аби межа йшла під саму стіну?».

Загалом ідеї будівництва не лише паркану, а й у майбутньому церкві не зраділа Христина Онищук: «Ну навіщо нам стільки церков? Навіщо? Як він займе всю цю територію, то діти зовсім не матимуть де гратися»

Згідно зі схемою від стіни будинку повинно бути п'ять метрів прибудинкової території, каже інженер житлово-комунального підприємства №11 у Луцьку Віктор Гришко. Він зазначив, що ЖКП вивчає документи, адже земельна ділянка виділена, однак вона заходить на межі прибудинкової території. Походження, каже, не було.

Віра Максимюк, що очолює ОСББ «Конякіна, 17», ознайомилася із документами священника. Каже, що попри наявність права власності на землю, дозволів на будівництво вона не побачила. Планує з'ясовувати ці питання у міській раді, адже саме під ділянкою є комунікації.

Натомість у міській раді поки що зазначили: якщо земля у приватній власності, то бодай для встановлення паркану дозвіл не потрібен.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів