Поділитись:

Майже 18 мільйонів гривень Луцькрада спрямує на енергозбереження

Четвер, 23 червня 2016, 14:33

За кредитні кошти НЕФКО планують модернізувати систему освітлення та підвищити енергоефективність будівель бюджетної сфери.

Кредитний договір з НЕФКО на 10 мільйонів гривень укладуть на 5 років під 3 % річних. Про це розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев 23 червня під час засідання "бюджетної" комісії.

"В окремих закладах освіти ми провели заходи з енергозбереження. Дуже вигідна співпраця з НЕФКО і вигідні відсотки. Загальна сума, яку плануємо впровадити в енергозбереження в цьому році, – 17,7 мільйонів гривень, з них кредитних коштів – 10 мільйонів", – сказав Тарас Яковлев.

Загалом за ці кошти планують утеплити будівлі бюджетної сфери. Серед них утеплення декількох садочків, завершення утеплення гімназії № 21 і Палацу учнівської молоді (ПУМ). Ці будівлі мають бути повністю модерізовані, там обаладнають ІТП і замінять всі лампи розжарення.

Депутат Луцькради Олександр Кравченко зауважив, що ПУМ вже був утеплений (що видно із нового фасаду). Однак, як пояснив Тарас Яковлев, що ПУМ реконструювали за рахунок бюджетних коштів. Тоді основний акцент робили на внутрішньому ремонті і оновленні концертної зали. В цій будівлі утеплили і відновили фасад . В цьому проекті передбачається завершення утеплення ПУМу встановлення ІТП.

Тарас Яковлев додав, що представники НЕФКО були у луцьку і оглянули всі 40 об'єктів, які відібрали для програми утеплення за кредитні кошти НЕФКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ УТЕПЛЯТЬ БУДІВЛІ БЮДЖЕТНОЇ СФЕРИ ЗА КОШТИ НЕФКО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ОГЛЯНУЛИ БУДІВЛІ, ЯКІ УТЕПЛИЛИ ЗА КРЕДИТНІ КОШТИ(ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів