Поділитись:

На Волині вирішують, де облаштувати амбулаторії за гроші Світового банку

Четвер, 23 червня 2016, 13:56
На Волині вирішують, де облаштувати амбулаторії за гроші Світового банку

В області триває реалізація Субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області".

Нині очільники адміністративно-територіальних одиниць Волині мають визначитися з об'єктами, які стануть другим етапом компоненту "Реконструкція/капітальний ремонт приміщень під амбулаторії загальної практики-сімейної медицини", – йдеться на сторінці Субпроекту у Фейсбук.

Нагадаємо, що наразі триває підготовка до тендеру на виконання ремонтно-будівельних робіт на 31 об'єкті, що згодом стануть амбулаторіями. Зараз же, згідно з затвердженими планами, владі Волині треба визначитися з наступними приміщеннями.

Отож, керівникам районних державних адміністрацій, очільникам Луцька, Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського, головам об'єднаних територіальних громад області необхідно до 25 червня надати перелік об'єктів, у яких вони хотіли б здійснити реконструкцію/капітальний ремонт у рамках реалізації Субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області" Проекту Світового Банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". З цього списку буде обрано 21 об'єкт, який у подальшому функціонуватиме як амбулаторія загальної практики-сімейної медицини.

Оскільки будь-які заходи в рамках проекту реалізовують максимально прозоро, то, подаючи заявку на об'єкт, на базі якого буде здійснюватися реконструкція або капітальний ремонт, відповідальні за це особи мусять обґрунтувати потреби появи закладу такого типу у визначеному населеному пункті.

Загалом же за позику Світового Банку на Волині у рамках згаданого вище проекту будуть створені 86 нових амбулаторій та закуплять нове обладнання для усіх таких медзакладів. Окрім цього, кошти міжнародної фінустанови використають на створення нових робочих місць у галузі охорони здоров'я, навчання персоналу, закупівлю медичної техніки для вторинної та третинної ланок, створення електронного реєстру, висвітлення та проведення інформаційної і просвітницької роботи.

Надрукувати
мітки:
коментарів