Поділитись:

У контракти з ректорами вишів внесуть зміни

П'ятниця, 17 січня 2020, 18:44
У контракти з ректорами вишів внесуть зміни

Міністерство освіти і науки розробило проєкт урядової постанови, що передбачає внесення змін до Типової форми контракту з керівниками державних закладів вищої освіти.

Відповідний проєкт постанови винесений для громадського обговорення, – повідомляє Освіта.ua.

Положення нового Типового контракту регулюватимуть трудові відносини, пов’язані з виконанням керівником вишу своїх обов’язків, а також встановлюватимуть цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинен забезпечити його керівник.

Окрім цього, положення контракту також визначатимуть відповідальність сторін та умови розірвання договору, в тому числі дострокового між уповноваженим органом управління та керівником.

Після ухвалення Кабінетом Міністрів відповідного рішення, міністерствам та іншим органам державної влади, в сфері управління яких є заклади вищої освіти, буде необхідно внести зміни до діючих контрактів з керівниками державних вишів, дія яких закінчується не раніше ніж через три роки від дати набрання чинності Законом України № 392-IX від 18 грудня 2019 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», доповнивши їх положеннями стосовно досягнення керівниками таких закладів вищої освіти цільових показників діяльності закладу вищої освіти.

Як відомо, наприкінці грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти, норми якого передбачають необхідність підписання контрактів з усіма керівниками вишів із зазначенням цільових показників ефективності (KPI), строками їхнього виконання та механізмів перевірки.

Планується, що цілі в програмах керівників вишів стануть індикаторами ефективності, а невиконання програм – підставою для розірвання контракту.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови КМУ можна надсилати до 31 січня 2020 року на e-mail: [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів