Поділитись:

Головні причини трудової міграції: дослідження

Четвер, 23 червня 2016, 13:06
Головні причини трудової міграції: дослідження

Більшість українців хоче виїхати через важку економічну ситуацію в країні і низькі зарплати.

Однією з головних проблем українського ринку праці є "відтік інтелекту". Однак у порівнянні з 2014-2015 роками кількість тих, хто має намір виїхати за кордон, скоротилася приблизно вдвічі, – свідчать дані дослідження, проведеного порталом hh.ua.

Також змінилися причини, які штовхають висококваліфікованих фахівців на імміграцію. Якщо рік тому українці їхали в пошуках безпеки, то нині за кордоном вони шукають стабільності.

Головні причини трудової міграції: дослідження

На переїзд за кордон налаштований кожен шостий офісний співробітник. Ще трохи більше половини час від часу думають про еміграцію. Третина українців хочуть виїхати заради гарної медицини, освіти, доступної страховки. Трохи менше третини впевнені, що за кордоном можна значно більше заробляти, виконуючи навіть непрестижну роботу. А ось про почуття безпеки, можливості професійної самореалізації та спрощену процедуру реєстрації власного бізнесу українці згадали в останню чергу.

Практично троє з п'яти опитаних зізналися, що не бачать свого майбутнього в Україні. Кожен другий не задоволений розміром зарплати і рівнем розвитку економіки. Трохи менше половини вважають неможливим залишатися в країні, в якій не дотримуються закони і процвітає корупція. І ще двоє з п'яти стурбовані нестабільною політичною ситуацією.

Однак погодяться на переїзд за кордон українці лише за певних умов. Наприклад, якщо роботодавець надасть хороші фінансові та кар'єрні можливості або буде можливий переїзд разом з сім'єю. Цікаво, що на переїзд в межах України згодні тільки четверо зі ста опитаних.

Головні причини трудової міграції: дослідження

*Дані було отримано у результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у травні 2016 року. В опитуванні взяли участь 2004 респонденти з різних регіонів України.

Надрукувати
мітки:
коментарів