Поділитись:

На Театральному майдані в Луцьку шукатимуть місце для нової новорічної ялинки

Четвер, 16 січня 2020, 16:01
На Театральному майдані в Луцьку шукатимуть місце для нової новорічної ялинки

В проєкті реконструкції Театрального майдану в Луцьку напрацюють варіант облаштування місця для висадки великої ялинки, яка перебере на себе роль новорічної ялинки міста.

Про це йдеться у відповіді Луцької міської ради на петицію щодо збереження ялинок після реконструкції Театрального майдану.

У Луцькраді зазначили, що, відповідно до підсумків проведеного Всеукраїнського закритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу концепцію облаштування Театрального майдану, визначили три конкурсні роботи, що, згідно з умовами конкурсу, були визначені переможцями. Відповідно до умов конкурсу, переможець не претендує на обов’язкову реалізацію власної концепції, що здобула перше місце.

Наразі на основі матеріалів, отриманих під час проведення конкурсу, розробляється технічне завдання на проєктування та ведуться перемовини про укладення договору на виконання проектних робіт.

"Враховуючи традицію останніх років прикрашати три ялинки на Театральному майдані до новорічних свят, питання щодо збереження ялинок при проєктуванні реконструкції майдану буде вирішено з врахуванням результатів обстеження стану даних ялинок. В проєкті буде напрацьовано варіант облаштування місця для висадки великорозмірної ялинки, яка з часом перебере на себе роль новорічної ялинки міста", – йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо: у зв'язку з реконструкцією Театрального майдану в соцмережах виникла дискусія щодо знесення ялинок у центрі міста. Лучани просять не знищувати зелені насадження в центрі міста, зокрема ялинки, адже "вони дають не лише естетичну красу, а й щорічну економію для міського бюджету". 

Своєю чергою у Луцькраді кажуть, що жодного рішення щодо видалення дерев не ухвалювали. Проєкт реконструкції Театрального майдану, який переміг у конкурсі, – це лише план. Усі подальші дії будуть обговорюватися. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
10:10
27 березня 2024
24 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024