Поділитись:

Відомо, хто може очолити волинську "швидку"

Четвер, 16 січня 2020, 14:00

До участі в конкурсі на посаду директора КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" допустили двох претендентів: Володимира Зіновійовича Шмаля і Анатолія Леонідовича Каленюка.

Кандидати озвучили своє бачення розвитку підприємства, – повідомляє Волинська обласна рада. 

Володимир Шмаль говорив про потребу в оптимізації структури закладу і скорочення відділень, а разом з ними й адміністративного персоналу. Також він пропонує створити додаткові  бригади екстреної медичної допомоги з локаціями в селах: Кримне Старовижівського району, Крать Турійського району, Сокіл Рожищенського району та Шклінь Горохівського району. Він зауважив, що цими днями буде встановлюватися програмне забезпечення для Центру оперативно-диспетчерської служби. Це значно вдосконалить організацію роботи парамедиків. Зокрема, пацієнти отримуватимуть СМС-повідомлення про те, що бригада виїхала за їхнім викликом. Обласна служба естреної медичної допомоги буде під'єднана до електронної системи "Централь 103" і матиме змогу укласти договори з Національною службою охорони здоров'я.

Крім цього, Володимир Шмаль зауважив про потребу налагодження радіозв'язку для екстреної медичної допомоги. Наразі наша служба користується стаціонарним та мобільним телефонним зв'язком, а також мережею інтернент. Для запровадження радіозв'язку для "швидкої" в області потрібно віднайти понад 10 млн грн. Ще стільки ж обласний бюджет повинен виділити в якості співфінансування для придбання нових карет щшвидкої допомоги. Якщо обласна рада виконає цю умову, то державний бюджет виділить субвенцію в сумі майже 44 млн грн на ці з потреби. Таким чином вдасться закупити 26 новий авто.

Інший претендент на посаду директора комунального підприємства – Анатолій Каленюк – наголошував на потребі проводити навчання парамедиків та вдосконалення їхньої практики. Він зазначив, що знає досвід колег з Литви та Польщі, є переможцем багатьох змагань працівників екстреної допомоги в Україні та за кордоном. Він пропонує запровадити в бригадах посаду екстреного медичного техніка. Переконує, що після шеститижневого навчання таку кваліфікацію можуть здобути і водії швидкиха потому претендувати на кращі заробітки.

Також Каленюк наголошував на необхідності оптимізації стурктури служби та скорочення кількості відділень, а разом з ними адміністративного персоналу. У програмі кандидата – запровадження радіозв'язку та сучасного обладнання. Але при цьому він наголошує, що обладнання повинні вміло застосовувати кваліфіковані і навчені люди, які постійно вдосконалюватимуть свою майстерність

За результатами голосування переможцем конкурсу визнано Володимира Шмаля. За нього проголосувало 9 з 9 членів конкурсної комісії. Рішення конкурсної комісії є рекомендаційним. Остаточне рішення – за більшістю депутатів на сесії обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів