Поділитись:

Церковний конфлікт у Четвертні на Волині: ікону не знайшли, "кримінал" закрили

Середа, 15 січня 2020, 12:55

Прокуратура Волинської області закрила кримінальні провадження щодо побиття чоловіків під час церковного конфлікту у Четвертні.

Про це йдеться у відповіді на запит депутата Волинської обласної ради Олександра Пирожика. 

Зокрема, у прокуратурі пояснили, що за результатами досудового розслідування кримінального провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень Василю Довгану у червні 2019 року скерували до суду. Проте в липні Маневицький районний суд, у зв'язку з відмовою постраждалого від обвинувачення, кримінальне провадження закрив. 

Так само "за наслідками досудового розслідування слідчими на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінальних правопорушень, прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень за фактами заподіяння тілесних ушкоджень Підвальному М.Я. і викрадення ікони із церкви в с. Четвертня Маневицького району".

Також за результатами перевірки зазначених кримінальних проваджень Маневицькою місцевою прокуратурою у січні 2020 року вказані постанови слідчих скасовані як незаконні та необґрунтовані. У провадженнях прокурором надані письмові вказівки про проведення необхідних розшукових дій. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, вживаються заходи, спрямовані на повне та всебічне з'ясування обставин вчинення кримінальних правопорушень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів